Se oli sitten siinä.

Senioreiden kesäkiertue nimittäin. Viimeinen osakilpailu pelattiin keskiviikkkona 20.7 Everstillä. Mukaan oli vielä lähtenyt 67 urhoollista, enemmänkin olisi sopinut ja kun kelikin oli kohdallaan, niin harmi niiden puolesta, jotka syystä tai toisesta eivät enää mukana olleet. Seuraava tilaisuus kokea vastaavaa tulee ensi toukokuussa ja siihen on pitkä aika, melkein 8 (KAHDEKSAN) kuukautta. Huh huh!

Ajankohta huomioiden kenttä oli hienossa kunnossa, ainakin minun mielestäni. Väylillä oli toisin paikoin sateiden jäljiltä märkyyttä, mutta sillähän ei Erkkikään mitään voi. Viheriöt olivat ilmastoidut, hiekoitetut mutta erinomaiset putata, kiitos siitä Juipelle! Samoin kuin kiitos tiimerkkien sijoittelusta. Kenttä oli märkä, joten rulleja ei tullut. Seniorit eivät ole yhtä pitkälyöntisiä kuin kakskymppiset alfaurokset, joten huomaavaisesti lyöntipaikat olivat etupainotteisia. Minä ainakin muistan lämmöllä, jäi hyvä muisto tältä kaudelta!

Tulostaso oli syksyinen. Oli siellä kuitenkin yksi huippu. Korpelan Eskon 85-69-39 pelattuna tasoituksella 16 oli kyllä kovaa valuuttaa. Varsinkin kun jos oikein näimme, että Esko valitsi väylällä 8 hiukan erikoisen tavan kiertää väylän 9 kautta. Voi sen sieltäkin pelata, mutta matkaa taitaa tulla hiukan lisää, epäilen. Kiersin itsekin väylän 17 väylän 18 kautta, mutta sieltä oli ihan hyvä lyödä. Eskolla ei kakkoslyönnissä tainnut olla ihan yhtä hyvät oltavat. Hatunnoston arvoinen suoritus, respektiä. Myös Viitasaaren Hannu alitti tasoituksensa, 38 pistettä, samoin kuin Saaren Risto ja Toikan Kari, molemmilla 37 pistettä. Rintakosken Rainer ja Mikkolan Simo pelasivat tasan 72-36.

Parhaat scr-tulokset kirjauttivat Saaren Risto ja Viitasaaren Hannu ja Vehkaperän Heikki, kaikilla tulos 82.

\"\" \"\"

Ensimmäisen kerran taisi myös käydä niin, että miesten scr-tuloksista sijat neljä ja viisi ratkaistiin matemaattisen menetelmän mukaisesti viimeinen ysi, viimeinen kuusi, viimeinen kolme ja lopuksi ratkaiseva viimeinen väylä. Siinä Simo teki parin Eskon bogeyta vastaan.

Lopuksi jaettiin kauden palkinnot. Siitä muodostui kyllä näytelmä, jollaista en halua kokea toiste. Itse olin viime talvena päättämässä tämänkertaisesta sarjajaosta ja palkitsemisesta, mutta pahasti pieleen meni. Tuli luotua sellainen hallintohimmeli, että luulin vain poliitikkojen ja valtion virkamiesten pystyvän moiseen. Kumpaankaan ryhmään en kuulu, mutta näyttää se sujuvan ”siviileiltäkin”. Tämä on purettava välittömästi, on varaa antaa periksi ja jos päitä vaaditaan vadille, niin siitä vaan tuoreempia voimia remmiin.

Ihan aikuisten oikeesti, uudet tuulet ensi vuodeksi. Onneksi on talvi aikaa kypsytellä. Joitain ajatuksia virisi jo spontaanisti. Esimerkiksi niin, että naisten ja miesten scr ok niin kuin nytkin. Sitten N 50, N70, M50, M70 pelaisivat niin kuin viime vuonnakin eli naiset 8+4, miehet 4+8. Tai että 70-sarjalaiset pelaisivat vain 12 pb. Päästäisiin kuudella sarjalla ja jos vielä sovitaan, että palkintoja voi saada niin monta kuin on ansainnut, päästäisiin paljon nopeampaan ja ymmärrettävämpään palkintojen jakoon. Eihän niitä palkintoja kuitenkaan voisi saada kuin korkeintaan kaksi. Sitten voitaisiin taas palata takaisin osakilpailujen voittajien palkitsemiseen. Eihän se olisi kuin pallopaketti, mutta muistaminen kuitenkin. Miltähän nämä ajatukset maistuisivat? Eihän näitä koskaan saa kaikkien mieleiseksi, mutta jos edes suurimmalle osalle.

Yhteispisteisiin ja osanottajamääriin palaan vähän myöhemmin, kunhan saamme kaiman kanssa kupongit kuntoon.

Siihen saakka, kaikki innolla mukaan ensi keskiviikon senioreiden päätöskisaan. Luvassa paitsi mukavaa yhdessäoloa, hyvä lounas eikä maksa mitään. Arvontapalkintojakin riittää! Tulkaa nauttimaan. Ilmatkin taitavat olla sopuisat.

Heikki

Scroll to Top