Oliver Lindell ja Jenna Mäihäniemi SM-kisojen parhaat

\"\"

Golfin lyöntipelin Suomen mestaruuskilpailut Hämeenlinnan Tawast Golfissa päättyivät Oliver Lindellin ja Jenna Mäihäniemen mestaruusjuhliin. Santtu Malin oli lopulta paras tawastilainen kahdeksannella sijallaan. Kilpailun järjestelyt saivat kiitosta niin pelaajilta kuin yleisöltäkin.

Suomen mestaruuskilpailuiden päätöspäivä oli niin miesten kuin naistenkin sarjassa todella mielenkiintoinen. Miesten kilpailussa mestari saatiin selville 72 reiän aikana, mutta naisissa jouduttiin pelaamaan kaksi uusintareikää ennen kuin mestaruus ratkesi.

Miesten kilpailun ratkaisut koettiin lauantain kierroksen jälkimmäisellä puoliskolla. Viimeiselle kierrokselle kolme lyöntiä kärkimies Tuomas Salmisen takaa lähtenyt Oliver Lindell (71–66–72–66, -13) pelasi viimeiset yhdeksän reikää viisi alle parin, joka nosti hänet lopulta Suomen mestariksi yhden lyönnin turvin ennen Salmista (70–67–69–70, -12). Kilpailun kolmas oli Linus Väisänen (69–70–71–67, -11). Kaikki kolme pelaajaa pelaavat ammattilaisstatuksella.

Kilpailun paras amatööri oli neljänneksi sijoittunut Kim Koivu (-9). Ammattilaiset Joonas Granberg ja Riku Mattila (-6) jakoivat viidennen sijan.

\"Voittajan

Lindell lähti kilpailuun yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista ja nuorimies kesti paineet loistavasti.

”Kyllähän se kasvattaa ihmisenä, kun näkee, että kestää nämä ammattilaispelaamiseen liittyvät paineet. Olen aina tykännyt pelata paineen alla, ja olihan se mahtava pelata, kun oli niin paljon yleisöä seuraamassa peliä”, Lindell kiitteli paikalle saapunutta yleisöä. Viimeisten ryhmien peliä oli seuraamassa varsin runsaasti yleisöä.

Virvik Golfia edustava Lindell käänsi pelin lopullisesti rei’illä 15, 16 ja 17, jotka hän pelasi birdie-eagle-birdie.

”Siinä vaiheessa kun näin, että se kuudentoista putti uppoaa, niin siinä sai kyllä huutaa ihan kunnolla”, Lindell kertoi eagle-tuuletuksestaan, joka kuului varmasti klubitalolle saakka.

Voiton jälkeen on tärkeää myös muistaa kiittää lähellä olevia ihmisiä. Lindellin kiitokset menivät vanhempien ja yhteistyökumppaneiden ohella valmentaja Juha Juvosen suuntaan.

”Kyllähän koutsille lähtevät isoimmat kiitokset. Eilen mietimme, että tänään pitää pelata kuusi alle parin. No se riitti. Oli kyllä todella hyvä fiilis lähteä kuusi alle tilanteesta viimeiselle reiälle, kun lyönti on niin hyvässä tikissä, että tiesi, ettei sieltä paria isompaa tulosta tule”, tuloksen 66 (-6) viimeisenä päivänä pelannut Lindell kertoi.

Toiseksi sijoittuneella Salmisella oli vielä viimeisellä viheriöllä mahdollisuus nousta Lindellin kanssa tasoihin, mutta 15-metrinen eagle-putti ei aivan uponnut.

Lindell ei ehdi juuri mestaruuttaan juhlia, sillä hän pelaa ensi viikolla Ranskassa Challenge Tourin osakilpailussa. Hänen loppukauden kilpailukalenteristaan löytyvät myös Vierumäellä pelattava Challenge Tour -kilpailu ja Tanskassa pelattava Euroopan Tourin kisa.

Santtu Malinin (72–68–74–72, -2) pelivire kesti hyvänä myös päätöspäivänä. Lopputuloksissa upeasti kahdeksanneksi sijoittunut Malin pääsi kilpailuun vasta varasijalta, ja valmistautumisaika kilpailuun jäi minimaaliseksi. Siitä huolimatta peli kulki.

”Tosi hyvät tunnelmat, kaikin puolin hyvät kilpailut. Tämän päivän kierroksella olin aina välillä vaikeuksissa, mutta sain tehtyä hyviä pareja. Lopputulos oli hyvä”, Malin sanoi.

”Kyllähän tämä pelaamiseen antaa lisää intoa. Ajattelin pelata tällä kaudella vielä ainakin Finnair Junior Tourin osakilpailun Loimijoella. Eiköhän siihen saa lomaa”, varusmiespalvelustaan suorittava Malin toivoi.

Muista tawastilaisista Tuomas Nukari (+4) oli lopulta 23., Antti Ahava (+5) oli 27., Marko Helén (+7) 34. ja Juha Selin (+16) 49.

\"Upea

Naisten kilpailussa Jenna Mäihäniemen (70–68–74–73, -3) ja Emilia Tukiaisen (73–71–69–72, -3) välinen kamppailu oli todella tasaista. Mäihäniemi lähti päätöspäivään lyönnin johtoasemasta, mutta menetti johdon jo ensimmäisten reikien bogien myötä. Tukiaisen kierroksen ainoa bogey tuli harmittavaan paikkaan, 18. reiälle. Kun Mäihäniemi teki parin, edessä oli uusinta. Ensimmäinen uusintareikä (reikä 18) tasattiin birdieillä, mutta kun sama väylä pelattiin uudelleen, Mäihäniemi kuittasi voiton upealla eaglellaan.

Voittajan tunnelmat olivat todella iloiset tiukan kisan jälkeen.

”Tuntuu tosi hyvältä. Uusinnassa jännitti todella paljon. Meillä oli koko päivän todella tiukkaa kisaa Empun (Emilia) ja Tiian (Koivisto) kanssa”, Mäihäniemi kertoi.

”Aloitin kierroksen todella huonosti. Tein kolme bogeya kolmelle ensimmäiselle reiälle, mutta takaysin pelasin sitten paremmin, kaksi alle parin. Tein joka päivä ykköselle kolmen putin bogeyn, se vähän niin kun kuului siihen tänäänkin”, Master Golf Clubin Mäihäniemi nauroi.

SM-kilpailujen järjestelyt saivat pelaajilta kiitosta. Myös Mäihäniemi yhtyi kehuihin.

”Nämä olivat todella hyvin järjestetyt kilpailut. Täällä oli todella paljon vapaaehtoisia ja kenttä oli hyvässä kunnossa. Tykkään pelata täällä todella paljon, kun pitää olla varuillaan koko ajan ja mitä vaan voi tapahtua”, seuraavat pari viikkoa harjoitteluun ja lepäämiseen keskittyvä Mäihäniemi totesi.

Viime viikolla reikäpelin Suomen mestaruuden voittanut Tiia Koivisto (73–71–74–71, +1) sai Tawastista mukaansa SM-pronssia.

Saara Nylanderin (+15) paluu kilpagolfviheriöille oli onnistunut. Juniorisarjoissa roppakaupalla menestystä kahminut Nylander pelasi varsin mallikkaasti kierrostulokset 76–75–75–77. Taakse jäi monta tosissaan golfia pelaavaa naista, joten Nylanderilla olisi vielä varmasti annettavaa kilpagolfille, jos kipinää riittää.