Midit haastajina kohti joukkuekilpailuja – mitalinkiilto silmissä

Tawastin kokenut ryhmä lähtee, vaikeasta kaudesta huolimatta, tosissaan tavoittelemaan mitaleja tänä viikonloppuna pelattavissa mid-joukkueiden SM-kilpailuissa.

Joukkuekilpailuun otetaan mukaan kauden aikana yksilökilpailuista 12. eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta ja näissä pisteissä Tawast sijoittui kaudella 2020 sijalle 9. Mukaan lähtevä joukkue on kilpailukentillä jo rutinoitunut nelikko Marko Helen, Jonne Eerola, Harri Juvonen ja Karri Sahla. Kilpailukausi ei ole pelaajien osalta sujunut täysin odotusten mukaisesti. Syynä ovat olleet pitkälti jokaista pelaajaa vaivanneet erilaiset käsivammat, jotka eivät ole mahdollistaneet täysipainoista suorittamista kauden aikana. Pahimpana ehkä Jonnen jo useaan kertaan operoitu olkapää, jonka natinan kesken lyöntien alkaa jo kuullakin. Joukkuekilpailuihin lähdetään joka tapauksessa kovalla itseluottamuksella ja Harrin aiemmin kaudella kipsatut kädet ovat osoittaneet viimeisinä viikkoina parantumisen merkkejä etenkin viheriöiden läheisyydessä. Burana-purkit on varattu mukaan ja selittelyt pois.

Kilpailut pelataan tänä vuonna Alastaron erittäin haastavalla kentällä, jossa avauspelin merkitys korostuu – onhan kentällä pituutta takaa pelattaessa peräti 6700 metriä (vertailuna Tawastin 6100 metriä). Toisaalta, kenttä on tehty keskelle istutettua matalaa mäntymetsikköä ja väylältä harhaan lyöminen maksaa yleensä vähintään yhden lisälyönnin. Tämän Tawastin joukkue näkee kuitenkin enemmän mahdollisuutena kuin uhkana, koska hankalalla kentällä yhdenkin pelaajan seikkailut saattavat pudottaa ennakkosuosikkeja pois mitalitaisteluista, antaen haastajille iskun paikan. Ennakkoon pisteiden perusteella kovimmat joukkueet tulevat Espoon Ringside Golfista, Kotka Golfista ja Keimolasta.

Kilpailussa pelataan lauantaina paripeleinä fourball- ja foursome-kierrokset, sunnuntaina kaikki neljä pelaajaa pelaavat henkilökohtaisen lyöntipelikierroksen. Tulostenlaskujärjestelmä on raaka – jokaisen kierroksen jokainen lyönti ratkaisee. Yhtään joukkue- ja yksilöpelien tuloksista ei siis oteta tuloksia laskettaessa pois ja tässä tawastilaisten rutiini voi nousta arvoon arvaamattomaan. Jos ei nyt aivan varma mitali, niin hyvin todennäköinen.

\"\"

Arkistokuva

 

Scroll to Top