Marko Helén Midien Suomen mestariksi

Tawast Golfin Marko Helén (73–74–69, par) ja Etelä-Pohjanmaan Golfin Taina Olenius (77–73–80, +14) pelasivat kultamitalien arvoista peliä Aulangon Eversti-kentällä pelatuissa Midien lyöntipelin SM-kilpailuissa. Keimola Golfin Juha Kolari, Pickalan Kristian Tammivuori ja Jyväs-Golfin Timo Tuunanen olivat kaikki yhteistuloksessa +2, jolloin heidän keskinäinen paremmuutensa ratkaistiin viimeisen 36 reiän tuloksen perusteella. Siinä vertailussa Tuunanen jäi neljänneksi, pronssia sai Tammivuori, ja hopeamitali ojennettiin Kolarille.
Naisten sarjassa hopeaa sai kotikentällään pelannut Minna Vuorenpää (+16). Pronssimitalille ylsi Pickalan Katja Riipi (+24).

Kultamitalin kaulaansa saanut Helén oli todella onnellinen saavutuksestaan, sillä se oli hänelle uran ensimmäinen henkilökohtainen SM-mitali.

”On tämä aika mahtavaa. Tässä kilpailussa oli todella kova taso”, Helén nautiskeli voitostaan.

Helén nousi voittoon pieneltä takamatkalta, sillä hän oli kahden kierroksen jälkeen neljäntenä. Päätöskierroksella Tawast Golfin kapteeni hurjasteli peräti seitsemän birdieä, joiden turvin hän nousi kärkeen. Viimeisessä ryhmässä pelanneet Tuunanen, Kolari ja Joonas Hinkkanen eivät saaneet sunnuntaina aivan parastaan irti, ja Helén pääsi kiinni kultamitaliin.

Voittaja kertoi kilpailun jälkeen, että hän löysi tarvittavan kipinän kilpailemiseen oltuaan seuraamassa Linna Golfissa pelattua Euroopan seniorikiertueen osakilpailua.

”Jotenkin sitä kisaa seuratessa tuli itsellenikin todella kova motivaatio kilpailemiseen. Nyt tekee mieli kilpailla. Lyönti toimii, ja kaikki osa-alueet ovat kunnossa”, Helén kertoi.

Everstin kenttä sai pelaajilta vuolaita kehuja, ja samoihin kehuihin yhtyi myös Helén.

”Tässä kunnossa tämä kenttä on aivan upea kisakenttä.”

Teksti ja kuva: JUHA HAKULINEN
Juttu julkaistu golf.fi -sivuilla 16.7.2017.

Lue juttu: https://golf.fi/golfliitto/helen-ja-olenius-midien-lyontipelin-suomen-mestarit/ 

 

Paljon onnea Markolle upeasta saavutuksesta!

Scroll to Top