M 75 reikäpelin Suomenmestaruuskisa

Tiistaina ja keskiviikkona pelattiin Nevas Golfissa sarjan M 75 reikäpelin Suomenmestaruudesta. Nevaksen kolmesta ysistä areenana oli Karppi, joka on aivan klubin vieressä tasaisella puistoalueella. Kenttää halkoo joki, joka on pelissä seitsemällä väylällä. Kisaan mukaan pääsi rankingin 16 parasta. Tawastilla oli vahva edustus: Ahtiainen, Lindberg ja allekirjoittanut. Pelaajat oli jaettu neljään lohkoon, 4 pelaajaa kussakin. Ensimmäienä päivänä pelattiin kolme yhdeksän reiän reikäpeliä, ilman tasoituksia tietenkin. Voitosta sai 2 pistettä, tasapelistyä 1 ja tappiosta 0. Lohkon kaksi eniten pisteitä kerännyttä meni jatkoon toiselle päivälle. Tasatilanteissa jatkopaikka ratkaistiin jatkoreiillä sudden death periaatteella.

Sijoittelussa oli sitten käynyt niin, että Luru ja minä olimme samassa lohkossa, Rami omassa lohkossaan. Päivän päätteeksi pelasimme Lurun kanssa viimeisen kierroksen yhdessä panoksena pääsy toiselle päivälle. Tällä kertaa onni oli puolellani. Tiukan väännön jälkeen paikka heltisi minulle. Päivän sää oli erinomainen, aurinko paistoi, oli lämmintä.

Toisena päivänä ainoana tawastilaisena aloitin pelit klo 8.48. Oli siis aikanen aamu, ajoaikaa Nevakseen reilu tunti ja vartti. Jäi käymättä rangella. Ekana vastassa Yyteri Golfin ranking-kakkonen Timo Haapala. Takkiin tuli selvästi 4/3. Timo pelasi kuusi väylää parissa, itsellä ei ollut esittää mitään erikoista. Ukkonen keskeytti pelin vajaaksi tunniksi, sadetta tuli koko päivän. Kuinka sää voikin muuttua yhden yön aikana. Tappio tiesi siirtymistä pelaamaan sijoista 5-8. Vastaan asettui Messilän Erkki Korpelainen, jonka kanssa ekalla kierroksella tasasimme pelin. Tasaista oli nytkin. Kolme jäljellä, kaksi tappiolla. Kuitenkin viimeiselle reiälle lähdimme tasatilanteessa. Viheriöllä molemmilla par-putti, minulla hiukan pidempi kuin Erkillä. Viereen jäi omani. Jos joskus niin nyt todella hartaasti toivoin Erkin onnistuvan upottamaan omansa, jotta pääsisimme hetkeksi pois kentältä. Varusteet alkoivat olla läpimärkiä. Mutta ei onnistunut, jatkoreiille mentiin. Onneksi se oli Karpin ykkönen, keskipitkä par 3, jossa vettä oikealla, edessä ja vasemmalla. Yhdelläkään kerralla aikaisemmin en ollut onnistunut saamaan avausta viheriölle enkä saanut nytkään, siis kuudennella yrittämällä. Erkin pallo reilussa kolmessa metrissä. Oma chippi pitkäksi eikä paluu par-putti uponnut. Tällä kertaa Erkki löysi reiän kahdella ja kisa oli ohi. Erkki pelaamaan sijoista 5-6, itse sijoista 7-8.

Pienen tauon jälkeen piti vielä pelata Messilän Markku Utin kanssa jäämäsijoista. Markku oli kuitenkin loukannut selkänsä ja joutui jättämään pelit kesken jo edellisellä kierroksella. En ollut yhtään pahoillani, ettei enää tarvinnut pelata, Markun puolesta kylläkin. Kuivaa ei ollut missään ja sade jatkui.

Lopputuloksena kahdesta pelipäivästä sija 7 ja vuoden loppurankingissa sija 12. Luru rankigissä sijalla 16, Ahtiainen sijalla 18 ja Vehkis, joka pelasi vain kolme viidestä kisasta sijalla 39. Kyyrän Reijo neljällä kisalla sijalla 54 ja Ahon Raimo samoilla peleillä 69. Mitaleita ei tänä vuonna tullut mutta kokonaispanokseen voidaan kyllä olla tyytyväisiä. Kolme kahdenkymmenen joukossa, vain Messilä pisti paremmaksi, nuorempia kun ovat. Heistä kaikki kolme ekaa kertaa M 75 -sarjassa :).

Näin tällä kertaa M 75 Tourilla. Ensi vuonna uusin kujein! Talvi aikaa hioa taitoja terävämpään kuntoon. Jos Ramikin saisi lonkkansa  syksyn aikana operoitua niin vahvoja ollaan, varokaa vaan muut!

Mukana pelailemassa Heikki

Scroll to Top