Kaupunkiottelu Kytäjällä

Perinteinen kaupunkiottelu Hämeenlinna – Hyvinkää käytiin tänä vuonna Kytäjällä torstaina 7.7. Peliareena oli North-West eli se uudempi. Sää oli oivallinen hyvälle golfille mutta saman kohtalon oli kokenut Kytäjäkin kuin niin monet muut etelä-Suomen kentätä. Poissa oli viheriöiden hohdokkuus, jäljellä arpia, kylvöjälkiä ja laikkuja. Sama kaikille sanotaan, mutta minusta se vaan on harmi. Puttaaminen on ihan tarpeeksi vaikeaa ilman ylimääräisiä arpomisiakin. Sanovat, että pitkässä juoksussa ne pomput menevät tasan, mutta ei se kauheasti mieltä lämmitä kun aikansa puttilinjoja sihdattuaan lähettää matkaan täydellisen putin, joka juuri ennen syöksymistään reikään muuttaakin suuntaansa jostain sinulle näkymättömästä pikku kuopasta ja sujahtaa ilkkuen ja reikää hipoen sen 30 senttiä ohi reiän taakse. Nitroa kielen alle!

Toisaalta kun katsoo kisan tuloksia niin ei siellä ihan huonosti pelattu. Pelimuotohan oli tasotuksellinen lyäntipeli. Paras tulos netto 71 eli yksi alle kahdella eli meidän Raimo Aholla ja isäntien Pekka Jauhiaisella. Netto 72 löytyy kolmelta pelaajalta, valitettavasti vaan meidän kannalta kaikki isäntiä, tai oli siinä yksi emäntäkin. Pitäisiköhän minunkin alkaa käyttää neutraalia ilmaisua ”henkilö” sukupuolesta riippumatta. Olen kuitenkin vanhan kanssa mies ja arvostan naisia ja miehiä tasapuolisesti sellaisenaan. Elorannan Seppo ja Saaren Pirkko pelasivat 73, Timo Sankari ja Risto Saari 74.

Tätä kisaa on kiertopalkinnon kaiverruksista päätellen pelattu aina vuodesta 1990 lähtien. Aluksi vain AGK:n ja Hyvigolfin kesken. Myöhemmin mukaan tuli myös Tawast ja sitten Kytäjä. Pelimuoto on aina ollut sama, joukkueiden kokoonpano 3+5 per seura eli 16 pelaajaa kummastakin kaupungista. Ominaista tapahtumalle on ollut, että yleensä isäntäkaupunki voittaa. Poikkeusta ei tullut nytkään. Lopputulokseen laskettiin kahdeksan pelaajn tulos siten, että näiden joukossa piti olla vähintään kaksi naispelaajaa. Hyvinkään yhteislyöntimäärä oli 586 ja vastaavasti Hämeenlinnan 596 eli 10 lyönnin tappio niskassa lähdettin kotomatkalle. Upea kiettopalkinto jäi matkalle.

Ensi vuonna vuorossa on kisa Tawastilla. Ajankohta jossain juhannuksen kieppeillä. Silloin on meidän vuoro kaapata kiertopalkinto kaappiimme.

Ylimääräisenä mukana ollut

Heikki

Scroll to Top