JONNE EEROLA JA HEIKKI VETELÄINEN MARATONIN VOITTOIHIN

Tänä vuonna 17 kovakuntoista peluria lähti pelaamaan golfin kuninkuuskilpailua, Tawastin Maratonia. Aamuviideltä käynnistynyt neljän kierroksen (72 reikää) urakka on hurja suoritus. Suoritus kestää noin 15 tuntia Lyöntejä kertyy pelurista riippuen noin 300-400.kävelyä noin 45 km, kaloreita palaa 6000-8000.
Päälle harkkasvingit, pallon etsimiset, ilot ja surut; koko tunneskaala käydään läpi kisan aikana. Välillä tuuletaan hienoja suorituksia, välillä mökötetään omaa huonoa peliä mutta lopputuloksena kisan jälkeen on hymyileviä pelureita \”I did it\”!

Ryhmän fiilis on kuitenkin se tärkein, kavereita kannustetaan, välillä hieman kettuillaankin ja vaikka golf on ennen kaikkea yksilölaji, taistelua itseään vastaan, niin maratonilla ryhmän hyvä henki korostuu ja voi auttaa pelurin suoritusta.

Kilpailussa on kaksi sarjaa ja tämän vuoden scratch-sarjan voittoon purjehti ylivoimaisesti midilläkin menestystä niittänyt Jonne \”Palokärki\” Eerola. Jonne teki heti kahdella ensimmäsellä kierroksella selväksi kuka on Tawastin kuningas. Kierrostulokset 69 ja 68 olivat kanssakilpailijoille liikaa. Kolmannen kierroksen 77 menee tilastotappion piikkiin ja neljännellä kierroksella Jonne takoi tauluun itselleen perustuloksen 73 ja voitti maratonin ylivoimaisesti 13 lyönnillä kakkoseen Henri \”Nylsy\” Nylanderiin. Nylsy veti tasaisen mararatonin (300 lyöntiä), mutta ei voinut Palokärjelle tänä vuonna mitään. Kolmanneksi tuli maratonin nelinkertainen voittaja Aleksi \”Seve\” Seppänen lyönnin Nylsylle hävinneenä (301).

Huomioita herätti Jonnen toisen kierroksen lopetus viidellä birdiellä joista ensimmäinen oli 25 metrisen putin upotus väylällä 14. Todellinen banaani veti ryhmän muiden jäsenien naamat kalpeiksi ja emme voineet Harri Juvosen kanssa kuin ihmetellä tämän puttikoneen griinin lukutaitoa.

Hcp sarjan voitti kaikkien yllätykseksi Heikki Veteläinen. Tasaisen sarjan (bruttolyönnit 73-76-78-79) pelannut Heikki voitti lopulta Jonnen ja hienosti tasoituksella 22 pelanneen Heimo Stoltin vaivaisella yhdellä lyönnillä. Bruttotulos Heikillä oli 306 ja nettotulos 290.

Kenttä on noussut upeaan kukoistukseen ja ruoho kasvaa taas vanhaan malliin. Kenttämestarimme Mika Uutela on painannut hommia yötäpäivää ja on kääntämässä viime vuoden katastrofin voitoksemme. Muistakaa aina kannustaa ja moikata ahkeraa kenttäväkeämme sillä onhan Tawast meidän oma kotikenttä. Mika on loistava kenttämestari, aikaansaava ja asiantunteva. Hänen työnsä jäljestä saamme muutaman vuoden päästä nauttia kunnolla. Ottaa aina aikansa, että kenttämesu oppii tuntemaan kentän ja sen \”metkut\”.
Kiitos myös muille kentälle pelanneille jotka antoivat maraton pelaajien ohittaa ryhmiänne sujuvasti. Oli kiva vaihtaa kuulumiset ohituksen yhteydessä ja se hymy sekä kannustus jonka saimme sujuvan ohituksen lisäksi auttoi jaksamaan tuon pitkän golfpäivän. Päivän lounas maistui paremmalta kuin koskaan ja kiitos myös teille Jonne ja Harri, päivä oli ihan superi :).