Esimmäinen päivä Tawastin komennossa

Kahdeksatta kertaa pelattava senioreiden Ryder Cup käynnistyi torstaina nelipallo paras pallo joukkuepeleillä. Sää ei olisi voinut parempi olla. Tuulenpuuskia kylläkin välillä, mutta lämpöä riitti. Vielä näin elokuun lopulla helleraja rikki! Huh huh. Viisi pari oli kentällä joten jännitettävää riitti.

Ensimmäisessä parissa Riitta ja Sisko vastaan Erja Leena kävivät varsin tasaväkisen ottelun. Puuolivälissä peli oli tasan ja tasan se myös päättyi. Näin pisteet jaettiin, ½ pisteetä molemmille joukkueille. Toisessa parissa Maritta ja Tuula R vastaan Rakel ja Tuula M tawastilaiset ottivat selvän johdon jo etuysin jälkeen. Tilanne 4 up. Takaysillä peli päättyi jo väylän 14 viheriöllä tilanteeseen 5/4. Piste Tawastille

Miesten puolella pelin avasivat Kari ja Ari vastaan Pekka ja Jarmo. Puolivälissä tawastilaisilla selvä johto 3 up ja peli päättyi väylän 15 jälkeen tilanteeseen 4/3. Toisessa parissa Toivo ja allekirjoittanut kohtasivat Jarin ja Markun. Puolivälissä peli tawastilaisten eduksi 3 up. Takaysi alkoi isäntien kannalta hienosti. Voitot väylillä 10, 11 ja 12 ja tilanne 6 up. Kun väylä 13 tasattiin parilla oli peli ohi tilanteessa 6/5. Jälleen piste Tawastille. Viimeisessä parissa Lauri ja Esko kohtasivat Sepon ja Simon. Puolivälissä aulankolaiset johtivat 2 up kun esimerkiksi väylällä 8 Seppo teki birdien! Takaysi jatkuin tasaisena, mutta aulankolaiset pitivät etuysillä saavuttamansa edusn ja peli loppui väylän 17 jälkeen tilanteessa 2/1. Piste tästä pelistä aulankolaisille.

Kun viisi päivän peliä oli saatu päätökseen oli tilanne Tawastin hyväksi 3½ – 1½. Perjantaina jatketaan singleillä, ja jaossa on 10 pistettä. Mitään ei ole vielä voitettu eikä hävitty. Muistellaan vaan muutamien vuosien takaisia oikeita Ryder Cup pelejä, joissa amerikkalaiset tulivat isolta takamatkalta vielä voittoon. Tiukkoja pelejä on siis odotettavissa. Tähänastiset ottelut ovat päättyneet tawastilaisten eduksi 5 – 2. Saapas nähdä, miten luvut ovat kun perjantain pelit saadaan päätökseen.

Heikki

Scroll to Top