Ei mitään uutta auringon alla eli senioreiden seuraottelu TawG – KG

Tiistaina 30.7 pelattiin senioreiden perinteinen seuraottelu TawG – KG eli Kymen Golf Kotkasta.
Traditio on aloitettu vuonna 1997 eli kyseessä oli 23:s kerta. Vuorovuosin pelataan meillä ja Kotkassa. Alkujaan joukkueissa pelasi 19 naista ja 15 miestä, mutta kolme vuotta sitten 20 vuotisjuhlaottelun kunniaksi osanottajien lukumäärää lisättii niin, että nykyään muklana on kummastakin seurasta 32 pelaajaa. Nyt molemmilta oli 11 naista ja 21 miestä. Pelimuotona on perimätiedon mukaan aina ollut tasoituksellinen pistebogey.

Tällä kertaa sää oli golfin peluuseen sopiva mutta viime päivien helteiden jälkeen lähes hyytävän kylmä. Tai oikeastaan se tuntui siltä, olihan asteita sentään melkein 15. Tuuli vain teki siitä kylmemmän tuntuisen. Kenttä oli hyvässä kunnossa, joskin viheriönopeus oli varmaan vieraille järkytys. Kaikkihan tietävät, että kotkalaiset viheriöt ovat yhdet maan nopeimmista, meillä hiukan rauhallisemmat. Saattoi jäädä vierailta alkuun muutama putti lyhyeksi.

Pelinopeus on mielenkiintoinen asia. Itse pelasin kärkiryhmässä, lähtö ykköstiiltä neljän pelaajan ryhmässä tyhjään kenttään. Etuysin pelasimme 1h 50 min, pidimme kohtuullisen tauon ja olimme takaisin klubilla kello 14. Tasan neljä tuntia. Viimeiset ryhmät pelasivat aika tasan viisi tuntia. Jos joku joskus sekittäisi minulle tyhmälle, mistä tämä oikein johtuu. Periaatteessa, jos ryhmä pysyttelee aina edellisen ryhmän perässä, kaikkien pitäisi pelata kierros samaan, aikaan vaan kun niin ei tapahdu. Ei tästä mitään ongelmaa muodostunut, enemmänkin tällaista akateemista ajattelua, mutta kuitenkin!

Tulostaso muodostui huikeaksi. Turha on kotkalaisten sanoa meidän viheriöistä mitään, sillä viisi parasta tulivat Kotkasta. Kolme ensimmäistä pelasi 42 pistettä, neljäs 41 ja viides vielä 40. Yritä siinä sitten rimpuilla. Koko kisassa ensimmäinen, joka teki nostavan kortin, sijoittui 42:ksi. Arvatkaa kuka? Pelaajia sentään mukana 64! Parhaan scr-tuloksen pelasi sentään tawastilainen Juha Harilo, jonka kortista löytyi vain 77 lyöntiä. Jotain lohtua haavoihin.

Joukkuetulokseen laskettiin 5 naista ja 10 miestä. Tuloslistan kärjestä jo saattoi aavistella, että huonosti tässä taas käy. Ja niin myös tapahtui. Vieraat keräsivät 565 pistettä meidän isäntien jäätyä 543:een. Selvä voitto, ei kahta sanaa. Voimasuhteet ovat nyt 19-4. Eipä siitäkään sen enempää. Päästäkseen joukkueeseen piti meillä kerätä 35 pistettä, kotkalaisilla 34. Melkoista ilotulitusta.

Henkilökohtaisesti paras oli Jorma Kärkkäinen, pisteitä siis 42. Paras vieraileva naispelaaja oli Anja Alenius samalla pistemäärällä. Meidän paras lady oli Mirja Toikka, pisteitä 38. Paras mie3s oli Juha Harilo pistein 39, mutta koska Juha sai jo parhaan scr-palkinnon, tämä palkinto ojennettiin toiseksi parhaalle eli Antero Tenolle.

Näin kiertopalkinto kävi vain kääntymässä täällä ja palsai Kotkaan. Ensi vuonna lähdetään sitten Sammon ryöstölle ja haetaan se välillä meidän kaappiin. Onhan se makeaa voittaa kotkalaiset heidän omalla kotikentällään:).

Heikki

Scroll to Top