19. Santtu Malin

A-sarjan mestaruus ratkaistiin juuri niin jännittävien vaiheiden jälkeen kuin etukäteen osattiin odottaa. Kahden kierroksen jälkeisestä kärkiryhmästä itsensä mestaruustaistosta ennen viimeistä viheriötä oli pois pelannut Henri Nylander, ja mukaan oli puolestaan ilmoittautunut loistavan 33 lyönnin etulenkin pelannut Ville Kuronen.
18. griinin takana odottanut yleisö pidätteli henkeään nähdessään Santtu Malinin avauksen päätyneen väyläbunkkeriin. Ennen Santtua jatkolyöntinsä suorittanut Marko Helen puolestaan löysi itsensä griinibunkkerista 2. lyönnin jälkeen.
Helge tarvitsi ns. sand saven birkun muodossa yltääkseen mahdolliseen uusiintaan, kun taas Santtu tiesi birdien riittävän mestaruuteen. Santtu löikin upean n. 220m fade-kierteisen jatkolyönnin bunkkerista saatellen pallonsa keskelle viimeistä viheriötä.
Marko ”Helge” Helen pelasi herroista ensin, ja saikin varsin kelvollisen bunkkerilyönnin jälkeen pallonsa birdien mahdollistavaan paikkaan, joskin hiukan väärälle puolelle lippua. Tällä kertaa hallitsevan Mestarin putti ei uponnut, ja Markon oli tyytyminen par-tulokseen päätyen 3. sijalle. Marko käytti 3. kierrokseen 75 lyöntiä, mikä varmasti jättää 6-kertaiselle mestarille sopivasti lyöntejä hampaan koloon.
Ennen Markon birkkuputtia oli Santtu saanut yrittää omaa Eagle-puttiaan, mutta liekö jännitys tehnyt tehtävänsä, ja putti jäi hiukan varovaiseksi. Sitä en tiedä, että jännittikö yleisössä seisonut isä-Malin puttia enemmän kun peluri itse. Matkaa voiton varmistavaan birdie-puttiin jäi vajaat 2 metriä. Sen putin nuorimies säkitti kylmän viileästi saaden ansaitut onnittelut osakseen, ja jättäen päivän parhaan tuloksen 71 lyöntiä pelanneen Ville Kurosen vielä nuolemaan näppejään.
Santun 74 lyöntiä riitti siis voittoon ja näin Tawast Golf sai 30-vuotisen historiansa 19. mestarin. Ensi vuonna taas nähdään, ja terassilla olleen spekulaation perusteella on silloin voittajaehdokkaita entistä enemmän. Mestaruus vaatii kuitenkin venymistä, ja sen osoittaa myös Santun viimeisen neljän väylän tulos -3.