ONGOLF & GOLF CENTER TOUR Tawastilla la 25.5.2019

Scramble-kisat ovat golfväen suosiossa. 40 paria ja 80 peluria oli mukana lauantain kisassa, vaikka sääennuste ei ollut suotuisa. Olosuhteet olivat aika kamalat. Kilpailun alkaessa vettä tuli oikein huolella ja ukkosvaroituskin oli iltapäivälle. Kilpailunjohtaja Peter Hutton kokeilutti jopa merkinantotorvea kilpailuinfon yhteydessä. Parikilpailussa oli tällä kertaa naisia vähän, vain viisi valitettavasti. Ongolf-kiertue oli houkutellut paljon vieraspelaajia mukaan. Peräti 22 paria neljästäkymmenestä oli Hämeenlinnan seudun ulkopuolisista golfseuroista.

Kilpailu pelattiin tasoituksellisena scramblena. Joukkueen tasoitus muodostui ¼ parin yhteenlasketuista tasoituksista. Siirtosääntö oli voimassa johtuen osin kentän aika heikosta kunnosta. Kilpailunjohtaja ja tuomari Peter Hutton kilpailukiertueen järjestäjän puolelta toivoi ripeää pelikierrosta olihan Suomen lätkäpeli Venäjää vastaan alkamassa neljän pinnassa. No viitisen tuntia keskimäärin kierros taisi kestää.

Vettä satoi aikalailla kisan aikana, mutta muutaman kerran aurinkokin pilkahti esiin. Onneksi ennustettua ukkosta ei tullut, joten uusi merkinantorvi sai vain neitsytkasteensa alkutörähdyksen myötä. Olosuhteet olivat kuitenkin aika haasteelliset keli ja kentän kunto huomioiden. Kilpailun tulostaso oli haasteista huolimatta tasainen ja melko hyvä. Voittajajoukkueen tasoituksellinen tulos oli 63 ja neljä seuraavaa joukkuetta jäivät siitä lyönnin päähän. Vastaavasti myös hajontaa oli aika lailla, koska kahden viimeisen parin tulos oli 79.

Tawast Golf osakilpailun voitto meni kaksikolle Matti Koskelo PaG ja Jari Lindström ERG tuloksella 63. Samalla he pokkaisivat FINAALIMATKAn SIRENE BELEK HOTELiin Turkkiin. OnGolf Tourin finaali pelataan Turkin Belekissä 1.2.-5.2.2020.

Seuraavat palkitut sijat:

1. Ville Kuronen HaG ja Santtu Malin TawG       tulos 64
  2. Eemeli Kero TawG ja Jyri Koskinen TawG.     tulos 64
  3. Raimo Rajala ERG ja Sampo Tuomivaara JGS tulos 64
  4. Rauno Kujala ERG ja Mauno Johannes ERG     tulos 64
  5. Joona Mäenpää StLG ja Mika Mörsky StLG      tulos 66

Mainittakoon vielä, että kuudenneksi yltäneet Aki Kiiliäinen TawG ja Hanna Kiiliäinen Tawg tuloksella 65, mutta tähtimerkin myötä EGA-tasoituksessa oli ongelmia, joten he jäivät palkitsematta. Händäristä kannattaa siis pitää huolta.

Kisan yhteydessä oli myös lähinnä lippua-kilpailu ysigreenillä. Voittaja oli Tuomo Huusko ERG 2,56 m.