Viikkokisat päätökseen

Tawastin ja Aulangon senioreiden kesäkiertueen viimeinen osakilpailu pelattiin keskiviikkona 16.9 Tawastin kentällä. Ilmassa oli kaikenlaisia myrskyvaroituksia, mutta itse asiassa pelisää oli erinomainen. Ei tuulta, ei kirkasta aurinkoa, riittävästi lämpöä ja mikä tärkeintä ei sadetta. Okei, no vähän tihuutti mutta vain hyvin vähän. Tuskin haittasi kenenkään peliä. Kenttä oli ymmärrettävästi märkä, joten rullipelaajat hiukan kärsivät, mutta toisaalta jos osasi niin viheriöillä sai hyvät spinnit. Ihan kuin ammattilaiset Amerikassa.

Mukana oli vielä 57 pelaajaa. Yhteislähtönä pelattiin, jotta saatiin edes palkintojen saajat paikalle. Matti hoiti jälleen hienosti lopulliset pistetaulukot, nopeasti ja varmasti. Suurkiitos Matille kesän uurastuksesta meidän kaikkien hyväksi.

Joissain sarjoissa mestarit olivat jo selvillä, mutta paljon oli vielä jännitettävää. Neljä mestaria ja kaikki hopea, ja pronssisijat olivat vielä vailla ottajaa.

N 50 hcp voittaja jo ennen kisaa oli Anitta Kärkkäinen. Muut mitalit olivay viiden kauppaa. Tällä kertaa parhaiten onnistui Anna-Maija Mikkotervo. Joka tämän päivän kakkossijalla varmisti sarjan hopean. Pirkko Saari oli kolmas.

N 50 scr voiton oli jo varmistanut Tuija Herbst. Hän ei ollut enää mukana vaan jossain etäällä lämpimämmässä kelissä. Viimeinen kisa ei tuuonut muutoksia kärkeen, joten kakkoseksi pelasi Pirkko Saari ja kolmanneksi Sisko Partanen. Erja Helen-Salonen ei valitettavasti päässyt osallistumaan tähän kisaan.

N 70 hcp kaikki oli vielä auki. Voitosta kamppailivat Rakel Marin ja Tuula Lehto. Muita mitaliehdokkaita oli 4. Päivän voitolla Rakel varmisti itselleen ykkössijan, Tuula Lehto oli kakkonen ja Paula Paakkari-Kaukonen kolmas.

N 70 scr Rakel oli jo varmistanut mestaruutensa eli hänestä leivottiin tuplamestari! Tuula sijoittui tässäkin kakkoseksi. Kolmossija olikin sitten kimurantti. Viikkokisojen säännöissä sanotaan, että minimimäärä osakilpailuja on kolme per kenttä (Aulanko, Tawast). Keskeytetty kierros ei ole osakilpailukierros. Niinpä siinä sitten kävi, että lopuista sarjan pelaajista vain Saarenkannan Ritvalla ja Lonkan Riikalla löytyy kolme tulosta Tawastilta ja heistä Ritva keräsi enemmän pisteitä, joten kolmospalkinto ojennettiin Ritvalle.

M 50 hcp voittaja jo ennen kisaa oli Risto Saari. Neljä miestä kilvoitteli muista mitaleista. Heistä parhaiten onnistui nyt Jari Papunen, joka nousi hopealle. Pekka Nenonen oli kolmas. Harri Jokinen sijoittui neljänneksi. Näiden miesten ero loppupisteissä oli pieni, 167-165-164.

M 50 scr Risto ohitti kalkkiviivoilla Kari Anttosen ja hänestä leivottiin toinen tuplamestari. Kari oli kakkonen ja Timo Sankari, vaikka ei tänään pelannutkaan, kolmas. Nenosen Pekan kiri ei ihan riittänyt tällä kertaa. Yhden sijan parempi suoritus olisi nostanut Pekan pronssille. Riston ja Karin ero oli lopulta kolme pistettä Riston hyväksi.

M 70 hcp oli ennen viimeistä kisaa varsin tasainen. 12 pelaajalla oli vielä mahdollisuus mitaleille. Hannu Päivinen pelasi kovan tuloksen, jolla nousi lopulta kokonaiskisan kakkoseksi. Allekirjoittaneella oli sen verran hyvä päivä, että kerätyt lisäpisteet riittivät koknaiskisan voittoon. Nousiaisen Tapani päivän hyvällä pelillä varmisti itselleen kolmannen palkinnon. Kolmikon erot olivat pienet, 159-158-157.

M 70 scr sarjassa mitalisijat olivat neljän kauppaa. Jännityksen nostattamiseksi nämä pelaajat sijoitettiin myös samaan lähtöön. Lauri Lindberg selviytyi päivästä parhaiten, nappasi kolmannen osakilpailuvoiton Tawastilla ja kiertueen ykkössijan. Allekirjoittanut pelasi saman bruttotuloksen, mutta huonomman sisääntulon, jäi tänään toiseksi samoin kuin kokonaiskisassakin. Vehkaperän Heikki säilytti ennen tätä päivää hankkimansa kolmannen sijan.

Kiertue on saatu päätökseen. Kiitokset kaikille mukana olleille. Toivottavasti ensi vuonna voidaan palata vanhaan käytäntöön ilman koronan aiheuttamaa häiriötä. Hyvää loppusyksyä, hyviä pelejä. Pitäkää kunnostanne huolta myös talven aikana.

Tawastin senioreiden osalta edessä on vielä ensi viikon keskiviikkona kauden päätöskisa, johon toivotaan hyvän sään ohella runsasta osanottoa.