Uutiset

Mailapesuri ja väylä 17. griini

Uusi mailapesuri on tuotu vanhalle paikalle bägivaraston päätyyn, golfautojen viereen.

17. väylän viheriö on vielä erittäin pehmeä ja sateisina päivinä se joudutaan vielä pelaamaan talviviheriölle.

Seniorit vaihteeksi Everstillä

Keskiviikkona 15.6. seniorit palasivat jälleen Everstille. Kyseessä kauden viides osakilpailu. Kautta on kulunut reilut kuukauden päivät ja kentätkin alkavat toipua rankasta keväästä. En kyllä haluaisi olla toimari puhumattakaan kenttämestarista näinä päivinä. Viisisataa sinua viisaampaa on neuvomassa miten olisi pitänyt menetellä ja ihmettelemässä miksi sitä ja tätä ei ole tehty. Nostan kyllä hattua korkeralle noille kahdelle, olipa kyseessä mikä kenttä tahansa etelä-Suomessa. Luonnon kanssa toimiessa joskun vaan käy näin. Harva muistaa, että on niitä ollut hyviäkin keväitä. Vanha totuus: ”kun kenttä on huonossa  kunnossa, kenttämestari ei osaa mitään ja kun kenttä on hyvässä kunnossa luonto on ollut armollinen”, nostaa tällaisina aikoina päätään. Itse kaksi viikkoa alalla oltuani sain viheriöt homeeseen ja siitä saa kuulla vieläkin. Tosin hiukan hymy suupielessä. Kunnia kaikille, jotka tekevät parhaansa, jotta meillä olisi hyvät olosuhteet rakkaalle harrastuksellemme. Keskitytään me vain pelitaitojemme parantamiseen ja jätetään nuo kentänhoitoasiat ne paremmin osaaville.

Tällä kertaa mukana oli 82 pelaajaa. Jostain syystä osanottajia on tänä vuonna ollut hiukan vähemmän kuin aikaisemmin. Ihan hyvä määrä kuitenkin. Jokainen tekee omat päätöksensä. On paljon muitakin mukavia asioita  mitä voi tehdä. Korona-korttia en kyllä tällä kertaa vilauttaisi. Tuuli teki tällä kertaa olosuhteet aika haastaviksi. Lämmintä riittävästi ja aurinkoakin mutta tuuli oli kyllä aika ajoin aika voimakas. Saattoi jopa viedä putteja hiukan sivuun, sai anakin hyvän selityksen, jos toinenkaan putti ei aina uponnut. Tuulestakohan johtui, että tulostaso tällä kertaa oli aika maltillinen muutamaa poikkeusta lukuunottamatta.

N 70 pb-kisassa Tuula Räsänen pelasi 42 pistettä. Huikea tulos noissa oloissa. Iso peukku! M 50 pb Rauno Lehtimäki keräsi 39 pistettä. Kova oli sekin tulos. Saman tuloksen pelasi sarjassa M 70 pb Risto Kuitunen. Alkaa vanha mestari vertyä jälleen. Hienoa Risto! M 50 lp scr-sarjan voittaja Timo Korhonen näytti, miten tätä peliä pelataan oli olosuhteet mitkä tahansa. Brutto 80 on kyllä mahtava näyttö osaamisesta. Oli ilo seurata hänen peliään. Siihen ei huonoja lyöntejä mahtunut, oli myötä- tai vastatuuli, tai vaihteeksi sivutuuli. Varmaa tekemistä. Ei tuuo Vehkaperän Heikin 83:kaan huono ole, jotain tällaista on Vehkikseltä lupa aina odottaa. N 50 pb-sarjan voiton nappasi Marita Lisitsin tuloksella 36. Sarjan scr-kisan voitti Johanna Suoranta, tulos 94. N 70 scr paras oli jälleen kerran Erja Helen-Salonen.

Aika harvinaista, että näissä kisoissa pelaa kolme tämän vuoden maajoukkuepelaajaa: Erja Helen-Salonen, Seppo Eloranta ja Heikki Vehkaperä. On siinä meille muille kirittäjiä. Eihän tällä meidän viikkokisaturneella oli mitään tekemistä heidän menestyksensä eteen, tunnollisesta harjoittelusta se kaikki lähtee, mutta voidaan me olla ylpeitä heidän menestyksestään. Ollaan oltu ainakin kirittämässä.

Seuraavan kerran tavataan Tawastilla juhannuksen jälkeisellä viikolla poikkeuksellisesti jo tiistaina. Huomatkaa poikkeava päivä. Sitä ennen ehditään jännittää vaikkapa Kalle Samoojan menestystä US Open -kisassa.

Heikki

AJANKOHTAISTA KLUBILTA

– Nurmirange sijaitsee vanhan katoksen vieressä, tämä on kaikille avoin harjoittelupaikka.
– Väylä 17. griini avattu tänään.
– Juhannuksena poikkeusaukioloajat. Katso tarkemmin www.tawastgolf.fi/yhteystiedot
– Heikki ”Vehkis” Vehkaperä jälleen maajoukkueeseen!! https://tawastgolf.fi/heikki-vehkapera-jalleen…/
– Uudet slopet ja Grafimaxin kanssa yhteistyössä tehdyt uudet väylätaulut ovat saaneet paljon kiitosta
– Kuukauden vaihtokenttänä kesäkuussa Tuusulan Golfklubi!
KESÄ- HEINÄKUUN TAPAHTUMIA TAWASTILLA
18.06.2022 Chardonnay Open 4 hlö scramble
23.06.2022 Juhannus Golf (erikoisväylät, etuysi) 4hlö
29.06.2022 Naisten pankki open 2 hlö scramble
02.07.2022 Four Reasons lyöntipelikilpailu
09.07.2022-10.07.2022 Lady Open TaWG ja Agk naisten yhteiskilpailu
16.07.2022 Sandels Open 2 hlö scramble
23.07.2022 Hämeen Sanomat 2 hlö scramble

Osakasetu Messilä Golfiin 2022

Tawast Golfin osakkeenomistaja voi vierailla kaudella 2022 yhden kerraan Messilä Golfissa veloituksetta.

Osakasetu Messilä Golfiin Tawast Golfin osakkailla on kausimaksuun sisältyvä vaihtopäivä(etu koskee vain osakkaita jotka käyttävät itse henkilökohtaisen pelioikeuden) , yksi kierros veloituksetta Messilä Golfiin. Vaihtopäivän voi pelata kauden aikana arkipäivisin (ma–pe). Varauksen voi tehdä maksimissaan 7 päivää etukäteen. Messilä golfin osakkailla on vastaava etu Tawastiin.

Lisätietoa MESSILÄ GOLF NETTISIVUT

Heikki Vehkaperä jälleen maajoukkueeseen

Suomen Golfseniorit SGS on nimennyt joukkueen edustamaan Suomea ESGA:n (European Senior Golf Association) EM-kisoihin Italiaan kesä-heinäkuun vaihteessa. Joukkeen valintakriteereinä olivat viime vuoden ranking-pisteet sekä menestyminen kauden avauskilpailussa Wiurilassa, jossa saadut pisteet kerrottiin 1,5:llä. M75- joukkueeseen valittiin mm. Tawast Golfin Heikki Vehkaperä, jolle kutsu ei suinkaan ollut ensimmäinen. Heikki on ennenkin edustanut maatamme vastaavissa kisoissa. Viime kausi oli Heikille sangen hyvä, siitä osoituksena rankingin sija 4, reikäpelin Suomenmestaruus sekä joukkuekisan kulta, kaikki sarjassa M75. Tämä kausikin on alkanut Heikin osalta varsin mukavasti. Wiurilassa tuli sija 11 ja Kurkissa sija 8. Taidot ovat siis pysyneet hyvin tallessa talven yli. Heikkihän tunnetaan ahkerana harjoittelijana, harva se päivä hänet tapaa Tawastin harjoitusalueilta. Vanha totuus, harjoittelu tekee mestarin, pätee golfissakin.

Onnea ja menestystä Heikille!

Seniorit Kurk Golfissa

Senioreiden perinteinen seuraottelu Kurk Golfin senioreiden kanssa käytiin maanantaina 6.6. Kirkkonummella. Taisi olla 26:s kerta kun kohdattiin. Ainakin kiertopalkinnossa, joka talvehti meidän palkintokaapissa on ensimmäinen vuosiluku 1997. En tunne kisan historiaa, mutta tiedän ainakin joitain yhdistäviä tekijöitä. Kurk Golf ja Tawast Golf ovat molemmat Reijo Hillbergin suunnittelemia, samalla myös ainoita Suomessa, ikävä kyllä. Molempien kenttien maa-alojen omistajat, Kurkin Mattson ja Tawastin Krogius olivat hyviä tuttuja keskenään. Siinä ehkä syitä tapahtumalle.

Sää oli mitä parhain. Riitävästi lämmintä, aurinkoa, ei tuulta. Mikäpä oli palloa lyödessä. Etelä-Suomen kentät ovat olleet tänä keväänä enemmän tai vähemmän heikossa hapessa, niin myös Kurk. Ei paljoa ruohoa viheriöillä, toisin kun meillä myös väylät olivat melko kosteat. Varmaan sillä suunnalla on satanut enemmän kuin meillä sisämaassa. Aika haastavat olosuhteet. Ei ihme, että tulostaso kohonnut huikean korkeaksi, enemmänkin sangen  maltilliseksi.

Joukkueet koostuivat 12 pelaajasta, meillä oli vain 3 ladya, Kurkissa 5. Niinpä paikallisen senioripäällikön Raimo Ahon kanssa sovittiin ennen peliä, että joukkuetulokseen lasketaan 7 pelaajan tulos nin, että joukossa on oltava vähintään 2 naispelaajaa. Pelimuotona oli tasoituksellinen pistebogey, joka mielestäni soveltuu varsin hyvin tämän kaltaisiin tapahtumiin. Ei mitään kireäpipoista touhua vaan leppoisaa sosiaalista yhdessäoloa hyvän asian ympärillä.

Yleensä nämä koitokset ovat päättyneet isäntien voittoon. Niin kävi myös tällä kerralla. Kun pisteet oli saatu ynnättyä voidaan todeta, että ottelu päättyi Kurk Golfin voittoon pistein 214 – 196. Voitto oli kiistaton, pulinat pois ja harjoittelemaan. Pientä lohtua saimme sentään erikoiskilpailuista. Lähimmäksi lippua väylällä 2 osui meidän Riitta Andersin ja pisimmän draivin väylällä 17 paukautti Juha Harilo. Henkilökohtaisesssa kisassa paras tawastilainen oli Riitta Andersin pistein 31. Meidän paras miespelaaja Ari Heikkilä keräsi 30 pistettä. Kisan isäntä Kurkin Raimo Aho voitti koko kisan pistein 34. Paras kurkilainen nainen oli Vellamo Toivonen, jolla pisteitä 32.

Ensi vuonna pelataan sitten taas kotkentällä Tawastissa. Eiköhän me silloin oteta kannu takaisin meidän kaappiin!

Mukana oli myös

Heikki

Caddiemasterin puhelin avoinna klo 9-19

Telian palvelulakon vuoksi puhelimen aukioloaikoja ei ole pystytty vaihtamaan. Caddiemasterin puhelin avoinna päivittäin klo 9-19.

Kiireellisissä asioissa puhelimen aukioloaikojen ulkopuolella olkaa yhteydessä sähköpostitse caddiemaster@tawastgolf.fi. Caddiemaster on paikalla toimistossaan päivittäin klo 7-19.

VÄYLIEN SLOPELUVUT MUUTTUVAT!

VÄYLIEN SLOPELUVUT MUUTTUVAT! Uudet Slopeluvut tulevat voimaan 4.6.2022 alkaen ja ovat voimassa tuloskorteissa heti huomisesta (4.6.2022) alkaen. Tämän uudistuksen yhtenä tarkoituksena on tehdä slopeluvut golfliiton suosituksen mukaisesti, sekä niin että saadaan etuysi ja takaysi tasapainoisemmaksi. Tämä mahdollistaa pelaamista paremmin niin yhdeksän reiän-, kahdeksantoistareiän lyöntipeleissä kuin reikäpeleissä. Uudet slopet ovat tehty kilpailuiden tulosten perusteella. Vaikein väylä etuysille ja takaysille toiseksi vaikein ja niin edelleen. Parittomat etuysille ja parilliset takaysille. Uudet

 1. hcp 15
 2. hcp 3
 3. hcp 1
 4. hcp 9
 5. hcp 7
 6. hcp 11
 7. hcp 17
 8. hcp 5
 9. hcp 13
 10. hcp 4
 11. hcp 18
 12. hcp 12
 13. hcp 6
 14. hcp 8
 15. hcp 16
 16. hcp 10
 17. hcp 2
 18. hcp 14  
Kunnes uudet tuloskortit tulevat painosta, käytämme siihen asti vanhoja tuloskortteja, väylätaulut uudistetaan alkaen 6.6.2022. Tasoituskierroksiin muutokset tulevat voimaan heti 4.6.2022 alkaen.

Senioreilla ensimmäinen seuraottelu

Tawastin seniorit avasivat seuraottelujen sarjan kohtaamalla Nurmijärven seniorit nyt kotikentällä Tawastilla. Sään haltija oli päättänyt laittaa oman lusikkansa tähän soppaan, niinpä oli kylmä, tuulta ja lukematon määrä sadekuuroja, onneksi ei aivan valtavan kovia. Sen verran kuitenkin, että ainakin allekirjoittaneella menivät kaikki varusteet saunaan kuivumaan seuraavan päivän viikkokisaa varten. Yllätyshän sää ei ollut, ennusteet olivat kertoneet huonosta kelistä jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Siitäkö lie johtunut, että oma joukkueemme jäi hiukan vajaaksi sovitusta 16 pelaajasta, vierailla ilmoittautuneita oli riittävästi. Korona kuitenkin verotti vierailijoita ja niinpä pelattiin tasavahvasti 15 hengen joukkuein.

Kun tuloksia katsoo ei oikein tahdo uskoa, että sää ei ollut paras mahdollinen. Taso oli vähintäänkin hyvä olosuhteet huomioiden. Tämä etenkin isäntäjoukkueen osalta.Tawastilaiset valtasivat kuusi ensimmäistä sijaa tässä poikkeuksellisessa lyöntipelikisasssa. Kun mukaan oli sovittu laskettavaksi 10 pelaajaa saattoi tästä jo aavistella kuinka tässä ottelussa tulisi käymään. Joukkuetulokseen laskettiin niinkuin ennenkin vähintää kolmen naispelaajan tulos, loput miehiä siis maks 7. Tawastin joukkueen lyöntimäärä oli 751 ja Nurmijärven 796, joten voittajasta ei jäänyt epäselvää. Kotivoittojen taika jatkui. Harvoin on näitä otteluja vieraissa voitettu.

Parhaan henkilökohtaisen tuloksen pelasi Heikki Vehkaperä, jolle lyöntejä kertyi netto 72 eli pariin pelasi. Allakirjoittanut oli toinen tuloksella 73, jonka tuloksen pelasi myös kolmas Lauri Lindberg ja neljäs Tuula Räsänen. Maritta Korkia-Ahon tulos oli 74 ja Ari Heikkilän 75. Sitten vasta tuli ensimmäinen vieras, ahkera kilpailija Matti Kilpeläinen, jonka kanssa tämä seuraottelu aikoinaan perustettiin. Paras vieraiden lady oli Aulikki Mäkelä. Erkoiskisan lähin lippu väylällä 7 voitti Heikki Vehkaperä tuloksella 0,90m. Kertoi pelanneensa birdien tuosta avauksesta!

Seuraottelujen sarja jatkuu ensi viikon maanantaina 6.6. Kurkissa. Kotkaan mennään Unikeon päivänä 27.7. Bussi on jo varattu samoin kuin kuljettaja Pertti Lehto, joka myös pelaa osana joukkuettamme. Kutsua vain  odottelemme, jotta saamme ilmoittautumiset käyntiin.

Muistiin merkitsi

Heikki

Seniorit toista kertaa Tawastilla

Senioreiden kesäkiertue pysähtyi toista kertaa Tawastilla keskiviikkona 1.6. Mukana nyt 77 pelaajaa. Edellisen päivän sateet olivat väistyneet ja sää oli mitä parhain hyvää golfia varten. Kenttä on vielä hiukan kevätkuntoinen, tosin nelosen viheriö oli jo saatu avattua, joten kaikista ohiputeista ei ehkä kannata ripotella tuhkaa päälleen. Hitaasti mutta varmasti. Väylän 17 viheriökin on jo vapautunut vesikahleista, nyt odotellaan vaan rauhassa kuivumista pelikuntoon.

Tehtiin tänäänkin monia varsin hyviä tuloksia. Kovimmat lukemat kirjauttivat Juha Selin, brutto 75 ja Arto Tikkanen 40 pistettä. N50 sarjassa Johanna Suoranta jatkaa voittokulkuaan. Tänään tuplavoittaja! Tuula Räsänen N70 sarjassa jatkoi hyviä pelisuorituksia. Edellisen päivän seuraottelun jatkoksi nyt pisteitä 35. Erja Helen-Salonen pelasi hienon bruttotuloksen 84. M70 sarjassa Pekka Rysä keräsi 38 pistettä, Heikki Vehkaperä löi kierroksen aikana vain 83 kertaa.

Tawastilaisten seuraava koitos onkin sitten seuraottelu Kurkissa maanantaina 6.6. Pelataan 12 henkisin joukkuein pistebogeyta. Voitto puolustettavana, ei kuitenkaan mikään helppo juttu vieraalla kentällä.

Viikkokisoihin palataan taas parin viikon kuluttua Everstillä. Jokohan silloin olisi kunnon kesäkeli?

Heikki

Scroll to top