Uutiset

Vuoden kuumin viikonloppu on edessä, Mestis-viikonloppu! 

Kaupungilla jo pitkään velloneen huhun mukaan, on tänä vuonna uuden Mestarin aika. Tämähän sulkisi kaikki vanhat Mestarit pois kuvasta, mutta mitä siitä mahtaa tykätä Tawast Golfin Kenraali Helèn tai vaikkapa vanha Mestari Juha Selin? Uskonkin kovasti, että kaupungilla liikkuvalta huhulta katkeaa siivet jo hyvissä ajoin viikonlopun aika. Kuulinhan ihan omin pikku korvin Tawastin 30-vuotisjuhlissa Helge sanovan, että: ”Koirat haukkuu´, karavaani kulkee.”

30v. juhlapöydässä selkeästi edukseen esiintynyt Sauli Lehtinen vaikutti myös yllätysvalmiilta, mutta toimituksen papereissa Saulille jo 3 x 7-alkuiset kierrokset ovat kova juttu. Mies saattaa pelata kyllä yhden kierroksen hyvinkin par’in pinnassa, mutta että turkulainen Hämeessä onnistuu kolme päivää putkeen lienee  haihattelua, ellei jopa selkeää uneksimista. Sama koskee albatrossimies R. Karlènia. Riku pystyy kyllä hetkellisiin urotekoihin, mutta itselleen erittäin suorasukaista palautettava antava pelimies tuskin koko viikonloppua par’in pinnassa pysyy. Toinen tämän kesän albatrossimies Jyrki Hakala sen sijaan kuuluu myös toimituksen valintoihin.

 

Kiveen Hakatut:

Marko ”Kenraali” Helen

Helge on tottunut voittamaan, eikä toimituksessa jakseta uskoa siihen, että Helge ilmaiseksi periksi antaa tänäkään vuonna. Erittäin kovassa fyysisessä kunnossa olevalta pelimieheltä on lupa odottaa jopa kolmea perättäistä kentän par-tuloksen alittamista. Toimituksen veikkaus 68,71 ja 67.

Jonne ”Trend setter” Eerola

Jonne, kuten edellä Markokin, on todella hyvässä kunnossa. Intohimo, sanan varsinaisessa merkityksessä, on välillä rönsyillyt golfkentän ulkopuolellakin, mutta tämä vahasta kengän kärkeen tyylikäs pelimies on valmiina vastaamaan toimituksen haasteeseen. Suuri kysymys lienee, että uskaltaako voittaa Tawastissa taustansa huomioon ottaen? Kärsii satunnaisesti Napoleon Syndroomasta. Toimituksen veikkaus 72,72,73.

Juha ”Aristokraatti” Selin

Tämä tarkka ja maltillinen edellisten vuosikymmenten superstara on aina vaarallinen. Toimituksessa on jo pitkään mietitty sitä, että antaako Juha itselleen siimaa vedoten ikäänsä? Emme siihen usko, vaan povaamme ”Jussille” vahvaa viikonloppua. Toimituksen veikkaus 73, 73, 71.

 

Pöljän Päivän Sattuessa:

Jyrki ”Scout” Hakala

10000 palloa talvikaudella lyönyt golfkenttien todellinen herrasmies on TAAS avoimen oven edessä. Taidot, nykyään myös fysiikka ja etenkin välineet antavat tälle tulisieluiselle tekijämiehelle eväät onnistua. Uskaltaako astua ovesta sisään, vai aloittaako jossain vaiheessa viikonloppua tutun välinekikkailun? Vaarallisen kylmähermoinen myös illan korttipöydässä.

Harri ”Harri” Juvonen

Tämä pitkä ja tarkka, uhmakas taistelija on viime viikkoina etsinyt itseään. Lähipelin moniosaaja voi yllättää. Se että löytääkö sunnuntaina tiille ajoissa jännittää meitä kaikkia, mutta sanoisin tämän todella komean urheilijan pärjäävän vähintäänkin skineissä. Illan peleissä oppi-isä vie opetuslastaan kuin sitä kuuluisaa litran mittaa.

Antti ”Insinööri” Ahava

Ellei Antti syyllisty ylianalysointiin, niin kaikki mahdollisuudet ovat. Kentällä ei edelleenkään pärjää PELKÄLLÄ hyvällä käytöksellä, mutta tämä teknisesti sulava peluri on parhaimmillaan todella kova tekijä. Pään kestämisestä tarpeen tullen ei ole viime ajoilta näyttöjä, mutta puskaradion kautta saamamme tiedon mukaan Antti on juurikin tällä puolella vahvistunut eniten peli-ilonsa uudelleen löydettyään.

 

Kapuloita Rattaisiin:

Santtu ”Limusiini” Malin
Tämä nuori miehen alku on vahvojen näyttöjen myötä papereissa ennakkosuosikkien joukossa.
Hämeeseen saakka on kantautunut hurjia huhuja vahvoista näytöistä Naantalin seudulta sekä pelillisesti että yöelämässä. Taivuttaa palloa tarpeen tullen niin oikealle kuin vasemmalle. On oppinut kevään Turkkiin suuntautuneen leirityksen jälkeen juomaan olutta.

Aleksi ”Taksi ja kaksi kuskia” Seppänen
Tätä nykyä kisojen ainoa Finnish Tour pelaaja. Charmi ja ego on kunnossa, mutta miten peli? Pelannut kiireisenä välinekauppiaana tänä kesänä Tawastissa ainoastaan viisi reikää. Näissä torstai illalle ajoitetuissa peleissä suorittaminen oli kuitenkin tuttua Aleksia. Hakenut vauhtia Unkarin GP:stä sekä Toijalan Markkinoilta. Pitää yllä klubin arvokkaita perinteitä muun muassa nukkumalla bägivarastossa vähintään yhden yön kisaviikonlopun aikana.

Heikki ”Mynthon” Veteläinen

Tämä Winston Churchillin karisman omaava herrasmies tietää entisenä edustuspelaajien joukkojen johdattajana kuinka tästä pitkästä ja uuvuttavasta viikonlopusta selvitään kunnialla. Karistanut pitkin kesää velloneet huhut Miehet 50 sarjasta astelemalla jo perjantaina mestaruuskisoihin ja takatiille. Omistaa pelurin luonteen ja vie jatkuvasti oppipojiltaan skinit. Pitää coren kunnossa tätä nykyä suppailemalla.

Tomi ”Kyllä sä osaat, jos sä vaan tahdot” Virola

Kiharat ovat palanneet ja samoin Tomi. Nähty tänä vuonna useammin Hämeenlinnan alueen kentillä kuin kertaakaan 2010-luvun jälkipuoliskolla. Nauttinut kesän aikana Tuskasta ja puttaa draw-kierrettä. Fysiikka on lenkkeilyn ja Body Pumpin ansiosta kovemmassa kunnossa kuin 90-luvulla Hyvinkään Tahkon testeissä. Itse oikeutetusti kopupöydän Tom Watson.

Karri ”Chippikone” Sahla

Torstaina Parolan Prikaatin mestaruuskisat suvereenisti naarannut hyvä tapainen herrasmies on kroonisesti vaarallinen. Ottanut mestaruuskisoihin valmistautumisen normaalia vakavammin ja pyytänyt perjantain töistä vapaaksi. Pitkään vaivanneet chippi-ongelmat ovat historiaa, sillä Thaimaan leirityksien ja lukemattomien yksityistuntien myötä oppinut kiihdyttämään osumaan myös chipatessa. Ainoan epäilyksen varjon miehen kunnolle asettaa keskikesän tuloshuipun katkaissut nivusseudun vaiva. Kisaviikonlopun lipunpaikat sekä teemerkkien asettelut ovat Karrin käsialaa. Lähiaikoina tullut Mese Invitationalin voitto on antanut entiselle seinälevyn asennusmiehelle sotilaalliset valmiudet lyödä jarruja terävimmän kärjen rattaisiin. Soturilla on paikka näyttää, ettei hilut kaulassa ole sattumaa.

 

Viimeisenä on mainittava Kuroset, joilla molemmilla on sanansa sanottavana. Oona pelaa miesten seassa Clubitiiltä, kun Ville dominoi pituudellaan valkoisilta. Ellei tänä vuonna vielä, niin 2020 tästä kaksikosta toinen seisoo podiumilla viikon päätteeksi.

 

Nautinnollista viikonloppua kaikille ja muistakaahan vetää Rennosti mutta Jämäkästi.

 

Parhain Mestis-terveisin

Tiku & Taku

 

Featured

Mestaruuskilpailut 2019, tulokset

MIEHET A

1 Malin Santtu TawG 75 70 74 219 Kyllä
2 Kuronen Ville HaG 74 75 71 220 Kyllä
3 Helén Marko TawG 71 75 75 221 Kyllä
4 Selin Juha TawG 72 77 75 224 Kyllä
5 Nylander Henri TawG 73 73 85 231 Kyllä

 

MIEHET B

1 Tamminen Mika TawG 80 84 164 Kyllä
2 Virta Petteri TawG 87 81 168 Kyllä
3 Salminen Anssi TawG 82 88 170 Kyllä
4 Riihimäki Lasse TawG 87 84 171 Kyllä
5 Nylander Kari TawG 81 90 171 Kyllä

 

MIEHET 50

1 Laine Olli TawG 78 78 156 Kyllä

 

MIEHET 60

1 Anttonen Kari TawG 83 80 163 Kyllä
2 Kumm Toivo TawG 93 79 172 Kyllä
3 Lukander Aslak TawG 83 91 174 Kyllä
4 Heikkilä Ari TawG 90 87 177 Kyllä
5 Kausti Olli TawG 91 89 180 Kyllä

 

MIEHET 70

1 Aaltonen Heikki TawG 81 80 161 Kyllä
2 Lindberg Lauri TawG 87 88 175 Kyllä
3 Mäenpää Harri TawG 84 94 178 Kyllä
4 Ahtiainen Raimo TawG 89 90 179 Kyllä
5 Vehkaperä Heikki TawG 96 85 181 Kyllä

 

NAISET

1 Koivuniemi Heini TawG 98 93 191 Kyllä
2 Punkari-Mäkiaho Petriina TawG 104 93 197 Kyllä
3 Siira Anu TawG 114 118 232 Kyllä

 

NAISET 50

1 Suokanto Marjut TawG 98 99 197 Kyllä

 

NAISET 60

1 Andersin Riitta TawG 88 83 171 Kyllä
2 Partanen Sisko TawG 94 91 185 Kyllä
3 Herbst Tuija TawG 96 96 192 Kyllä
4 Miettinen Merja TawG 96 99 195 Kyllä
5 Korkia-Aho Maritta TawG 94 102 196 Kyllä

 

JUNIORIT 18 JA ALLE

1 Hiltunen Veikko TawG 83 81 164 Kyllä
2 Koivisto Jimi TawG 89 88 177 Kyllä
3 Suominen Nella TawG 93 94 187 Kyllä
4 Koivisto Jerry TawG 100 101 201 Kyllä
5 Riihimäki Eeli TawG 109 112 221 Kyllä
6 Ansalahti Vili TawG 119 127 246 Kyllä

PIKKU JUNIORIT PAR 3

  1. Kuronen Teemu 28p
  2. Nurminen Eeli 27p
  3. Salminen Aleksi 24p

 

 

19. Santtu Malin

A-sarjan mestaruus ratkaistiin juuri niin jännittävien vaiheiden jälkeen kuin etukäteen osattiin odottaa. Kahden kierroksen jälkeisestä kärkiryhmästä itsensä mestaruustaistosta ennen viimeistä viheriötä oli pois pelannut Henri Nylander, ja mukaan oli puolestaan ilmoittautunut loistavan 33 lyönnin etulenkin pelannut Ville Kuronen.
18. griinin takana odottanut yleisö pidätteli henkeään nähdessään Santtu Malinin avauksen päätyneen väyläbunkkeriin. Ennen Santtua jatkolyöntinsä suorittanut Marko Helen puolestaan löysi itsensä griinibunkkerista 2. lyönnin jälkeen.
Helge tarvitsi ns. sand saven birkun muodossa yltääkseen mahdolliseen uusiintaan, kun taas Santtu tiesi birdien riittävän mestaruuteen. Santtu löikin upean n. 220m fade-kierteisen jatkolyönnin bunkkerista saatellen pallonsa keskelle viimeistä viheriötä.
Marko ”Helge” Helen pelasi herroista ensin, ja saikin varsin kelvollisen bunkkerilyönnin jälkeen pallonsa birdien mahdollistavaan paikkaan, joskin hiukan väärälle puolelle lippua. Tällä kertaa hallitsevan Mestarin putti ei uponnut, ja Markon oli tyytyminen par-tulokseen päätyen 3. sijalle. Marko käytti 3. kierrokseen 75 lyöntiä, mikä varmasti jättää 6-kertaiselle mestarille sopivasti lyöntejä hampaan koloon.
Ennen Markon birkkuputtia oli Santtu saanut yrittää omaa Eagle-puttiaan, mutta liekö jännitys tehnyt tehtävänsä, ja putti jäi hiukan varovaiseksi. Sitä en tiedä, että jännittikö yleisössä seisonut isä-Malin puttia enemmän kun peluri itse. Matkaa voiton varmistavaan birdie-puttiin jäi vajaat 2 metriä. Sen putin nuorimies säkitti kylmän viileästi saaden ansaitut onnittelut osakseen, ja jättäen päivän parhaan tuloksen 71 lyöntiä pelanneen Ville Kurosen vielä nuolemaan näppejään.
Santun 74 lyöntiä riitti siis voittoon ja näin Tawast Golf sai 30-vuotisen historiansa 19. mestarin. Ensi vuonna taas nähdään, ja terassilla olleen spekulaation perusteella on silloin voittajaehdokkaita entistä enemmän. Mestaruus vaatii kuitenkin venymistä, ja sen osoittaa myös Santun viimeisen neljän väylän tulos -3.
Toimitus onnittelee Santtua ja koko mitalikolmikkoa!

Mestaruukilpailut: Club House Leader

Miesten A-sarjan kahden ensimmäisen kierroksen jälkeen tilanne Mestaruustaistossa on kutkuttava. Kärkiryhmä lähtee päätöspäivään yhden lyönnin päässä toisistaan.
Club House Leader Santtu Malin johtaa, mutta Marko Helen ja Henry Nylander vaanivat ihan ”Snään” olkapään takana paikkaa iskeä.
Ensimmäisellä kierroksella hiukan tämän vuotisten ennakkokaavailujen ulkopuolelta kärkitaisteluun ilmoittautunut Karri Lehto joutui lauantaina tekemään täyden päivätyön pysyäkseen iskuetäisyydellä pelaten tuloksen 80. Karri pystyy kyllä hyvän päivän sattuessa erittäin kovaan tulokseen, joten en laskisi miestä ihan kokonaan pois mestaruustaistelusta. Samat sanat koskee kenttäennätyksen haltijaa Ville Kurosta.
Toinen 1. päivän jälkeen kärjessä ollut Marko ”Kenraali” Helenkin oli tiukoilla kenttähenkilökunnan virittämillä griineillä ja toimituksen suureksi yllätykseksi ”Helge” joutui tyytymään tulokseen 75.
Malin, joka aloitti kierroksensa sensaatiomaisesti 4 birkun putkella, pelasi etuysin loistavaan tulokseen 31. Takaysin pienestä suvantovaiheesta johtuen tulokseksi kirjattiin 70. Tämä riitti kuitenkin Club House Leader-titteliin, pokaaliin ja himoitun takin pukemiseen.
Henri Nylander puolestaan on esiintynyt totutun tasaisesti nakuttaen 73+73, ja mikäli toimitus mitään pelaajan olemuksesta osaa oikein päätellä, on rahkeissa varaa vielä parantaakin.
Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee, mutta täytyy todeta, että kenttä on onnistuttu saamaan hankalan alkukauden jälkeen erittäin hyvään kuntoon etenkin griinien osalta
 kauden päätapahtumaan. Itse en taida ihan äkkiä muistaa, milloin yhtä hienoilla viheriöillä on saanut Mestiksissä pelata. Hienoa työtä kenttämestari adjutantteineen!
Samassa yhteydessä kehut lähtee myös edustuspelaajien Karri Sahlan, Jyri Koskisen ja Antti ”No Show” Ahavan suuntaan tii- ja lipun paikkojen loistavasta sijoittelusta ainakin takatiiltä pelattaessa. Samaa kenttää voidaan pelata todella kivasti erilaisena sitä ajatuksella virittäen.
Saapa nähdä, kuka kärkiryhmästä hallitsee hermonsa parhaiten, vai tuleeko kärjen takaa ”jytky” likipitäen paineettomasti pelaavilta haastajilta.
Loistavaa pelipäivää kaikille kaikissa sarjoissa. Nautitaan hienosta kentästä, kisasta ja lajista.
Yt. Päätoimittaja Taku