Uutiset

24h junnuille starttaa tänään klo 18:00!

Ensimmäisessä ryhmässä pelaa Tawastin ykköstykki Kerttu Hiltunen. Muilta osin vuorokausi on jaettu  eri pelaajille ja alla vaihtoehtoja, miten voit olla mukana tässä tapahtumassa ja tsempata pelaajia!
Ilmoita oma tukisummasi Tawastin Caddiemasterille 0600-550060 tai tawast@tawastgolf.fi

Kohinoor Open 29.6.2019

TERVETULOA MUKAAN KOHINOOR OPENIIN!

Kisassa pelataan sekä yksilö, että joukkuekilpailua! Jos et saa kaaveria mukaan, niin sinulle arvotaan pelipari tai voit pelata pelkästään yksilökilpailua.

Seniorit jälleen Tawastilla

Senioreiden viides viikkokilpailu pelattiin Tawastilla keskiviikkona 19.6. Mukana oli tällä kertaa 88 pelaajaa. Pelaajamäärät ovat hiukan laskeneet viime vuodesta. Syytä en tiedä enkä osaa edes arvata. Esimerkiksi tawastilaisia senioreita on kuitenkin nyt noin 100 enemmän kuin viime vuonna. Kaikkia ei kisaaminen kiinnosta, eikä siinä mitään pahaa ole. Golfia on ihan hauska pelata ilman kilpailuakin. Hyvää ulkoliikuntaa, kohentaa kuntoa.

Tulostaso oli tällä kertaa varsin hyvä. Parhaan pistemäärän keräsi M50 sarjassa Ari Heikkilä, 42 pistettä. Myös Ruokosen Olli, Stillin Tapani, Kaukosen Arto ja Toikan Pentti ylittivät maagisen 36 pisteen rajan. Arille kirjattiin myös koko kisan alhaisin lyöntimäärä 76!

M70 sarjassa yli 36 pistettä pelasivat Raimo Ahtiainen ja Heikki Vehkaperä. Vehkiksen lyöntitulos oli 80.

N50 sarjassa Paula Paakkari-Kaukonen ei paljon kalvennut Arin tulokselle. Paulalle pisteitä 41. Myös Sisko Partanen ja Sirkka Virtanen ylittivät 36 pisteen rajan. Scr- sarjassa alin lyöntitulos löytyy Riitta Andersiniltä, 90. Samalla tuloksella Sisko sijoittui toiseksi.

N70 sarjan voitti Tuula Lehto tuloksella 36. Hänelle myös lyöntipelin voitto tuloksella 100.

Seuraavan kerraan pelataan ensi viiko keskiviikkona, 26.6 Everstillä. Sitä ennen vietetään keskikesän juhlaa. Vietetään se niin, että kaikki ovat jälleen mukana ensi viikolla!

Hyvää juhannusta kaikille!
Heikki

 

Senioreiden kaupunkiottelu Hämeenlinna – Hyvinkää

Perinteinen kaupunkiottelu Hämeenlinna – Hyvinkää pelattiin tiistaina 18.6 lämpimässä säässä Tawastin kentällä. Kiertopalkinto on vuodelta 1990, joten nyt pelattiin kolmattakymmenettä kertaa. Nopean laskutoimitoimituksen tuloksena tähänastiset voitot olivat 15 – 14 Hämeenlinnan hyväksi. Alunperin ottelu on käyty AGK:n ja HyG:n kesken, vuonna 1996 TawG tuli mukaan kuvioihin ja vuonna 2012 myös Kytäjä liittyi rinkiin.

Nykyään ottelu pelataan 16-henkisin joukkuein siten, että pyritään saamaan kustakin seurasta 3 nais- ja 5 miespelaajaa. Pelimuodoksi on vakiintynyt tasoituksellinen lyöntipeli. Lopputulokseen lasketaan nykyään kahdeksan pelaajan tulos siten, että näiden joukossa on vähintään 2 naispelaajaa.

Reilun neljän tunnun uurastuksen jälkeen laskettiin jännittyneitä lopputuloksia. Kun neljä ensimmäistä edusti Hyvinkäätä, saattoi jo jotain aavistella. Tosin neljä seuraavaa olivat hämeenlinnalaisia eivätkä erot olleet suuria. Hyvinkään toista naispelaajaa saatiin hakea aika kaukaa, mutta ei kuitenkaan liian kaukaa. Lopputulos oli Hyvinkään hyväksi 593 – 603. joten kiertopalkinto palasi takaisin Hyvinkäälle.

Parhaan tuloksen 69 pelasi HyG:n Seppo Heiskanen. Paras hämeenlinnalainen oli AGK:n Risto Saari tuloksella 73. Kisan paras naispelaaja oli AGK:n Erja Helen-Salonen, tulos 74. Hyvinkääläisten paras naispelaaja oli HyG:n Kristiina Junni, tulos 77.

Ensi vuonna järjestämisvuorossa on HyG. Sinne sitten kiertopalkintoa Hämeenlinnaan hakemaan!

Heikki

HyG – MeG – TawG ystävyysottelu

Olimme Hyvinkäällä pelaamassa sunnuntaina 16.6. ystävyysottelua lämpöisessä suorastaan painostavassa kelissä. Kenttähän on hyvin monimuotoinen ja runsasmäkinen, joten kuumassa kelissä haastava kierrettävä.

Itse lopahdin jo neljännen väylän jälkeen ja pääsin klubille kyydillä huilailemaan.

Ottelu ei meidän osalta mennyt ihan odotetusti, olimme siis joukkueena kolmansina pistein 194.

Voiton vei järjestänyt klubi, eli Hyvinkää Golf 241 pisteellä ja toisena Messilä Golf 231 pistettä.

Yksilösuorituksista palkittiin jokaisen seuran parhaiten pelannut seuraavasti:

Hyvinkäältä Hannele Koskenkorva 37 pistettä

Messilästä Suvi-Päivi Tuovinen 36 pistettä

Tawastilta Marjut Suokanto 33 pistettä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parhaan scratch tuloksen teki Hyvinkään Tarja Lähteinen 82 lyöntiä.

Messilä Golfin Sirpa Ekola-Toivanen onnistui väylällä 17 tekemään eaglen, upea suoritus.

Ensi vuonna pelataan Tawastilla ja silloin otetaan kyllä voitto kotiin.

 

Sirpa Teno

 

 

Sandels Open pelattiin lauantaina      

Yhteensä 42 joukkuetta, eli 84 kilpailijaa, mittasi taitojaan lauantaina 15.päivä kesäkuuta Tawastissa. Kilpailumuotona oli kahden hengen scramble ja sponsorina jo aiemmiltakin vuosilta tuttu Sandels.

 

Osanottajien määrä oli ihailtava ja vieläkin mukavampaa oli huomata pelinopeus. Parhaat joukkueet selvittivät 18. reiän urakan vain hitusen yli neljässä tunnissa. Tämä oli ihailtavaa nopeutta kun puhutaan kahden hengen scramblesta, mitä pelataan kahden joukkueen flaiteissa!

Keli oli aika lailla täydellinen golfille, koska tuuli pysyi hyvin kevyenä eikä ollut paahtavan kuumakaan. Kilpailun tulostaso oli suhteellisen hyvä ja kärjen jälkeen ennen kaikkea tasainen. Sandels Openissa mitellään ulkomaan finaalista, mikä pelataan Portugalissa. Jokaisen osakilpailun voittajat selviävät finaaliin Peuramaalle, josta parhaat pääsevät etelään. Lauantain Tawastin osakilpailun voittajaksi selvisivät Tammer Golfin Jani Hirstiö sekä Toni Kuokkanen. Heidän voittoisa nettotulos 60 lyöntiä on kovaa valuuttaa!

Voittopuheessaan Hirstiö kertoi, että varaa parempaankin olisi ollut ja muutama lyönti ”jäi” kentälle. Tammerin parivaljakko kiitti myös järjestäviä tahoja Tawast Golfia sekä Sandelsia.

Kakkoseksi tuli Hattula Golfin Jesse ja Jimi Pesonen kolme lyöntiä huonommalla tuloksella 63. Samaan tulokseen päätyi kolmanneksi golfanneet kotikentän miehet Heimo Stolt ja Petteri Virta. Kilpailun tasaisuudesta kertoo se, että sijoille 2 – 10 pelanneet joukkueet mahtuivat kaikki kahden lyönnin sisälle.

 

-Jussi Luokomaa

 

N60, N70 ja M75 Tour Tawastilla

Maamme parhaat iäkkäämmät seniorigolfarit kokoontuivat Tawastille keskiviikkona 12.6.2019. Kyseessä oli N60, N70 ja M75 Tourin 2. osakilpailu. Pelaajia riitti hyvin, sillä kokonaista 143 pelaajaa kiersi Tawastin kenttää. Ensimmäiset lähdöt tapahtuivat aamulla kello 8.00 ja viimeiset starttasivat matkaan vasta kello 15.09. Pelattiin kolmen pelaajan ryhmissä yhdeksän minuutin välein, joka järjestely osoittautui varsin onnistuneeksi. Ruuhkia ei syntynyt ja pelinopeus säilyi ihanteellisena. Viimeisetkin palasivat lenkiltään ennen puolta kahdeksaa. Pitkä päivähän siitä kaiken kaikkiaan tuli, mutta kiitos riittävän määrän vapaaehtoisia toimitsijoista kaikesta selvittiin kunnialla. Sääkin suosi tapahtumaa, aamulla hiukan viileää, mutta kokonaisuutena varsin onnistunut tapahtuma. Vahinko vain, että kun M 75 sarja palkintojen jako tapahtui vasta sarjan päätyttyä illalla, ei paikalla ollut edes palkintojen saajista kuin pieni osa. Ymmärrettävää pitkien etäisyyksien takia, mutta kovin valitettavaa.

Tulosten keruuta..Heikki Aaltonen

N60 sarjan voitti Tellervo Maunuksela Pickalasta tuloksella 68. Toiseksi sijoittui Aulangon Paula Paakkari-Kaukonen vain lyönnin voittajalle hävinneenä. Paras tawastilainen oli jaetulla seitsemännellä sijalla Marjut Viitasalo, tulos 73. Riitta Andersinin tulos 75 riitti jaetulle kahdennelletoista sijalle.

N70 sarja voittoon pelasi Vihti Golfin Ritva Hämäläinen tuloksella 67. Hämeenlinnalaisia ei tässä sarjassa ollutkaan.

M75 sarjassa voiton pokkasi tällä kertaa Oulun Pentti Kiiskinen tuloksella 82. Ei mennyt hukkaan pitkä matka. Master Golfin Tero Talkamo, Nokian Erkki Ripatti ja Lahden Matti Rissanen jakoivat toista sijaa tuloksella 83. Entinen aulankolainen, nykyisin Hyvinkäätä edustava Markku Kerttula jakoi viidettä sijaa. Paikallisista paras oli Aulangon pitkän linjan golfari Juhani Nieminen, jonka tulos 93 riitti sijaan kolmekymmentäneljä.Luoston Taisto ja Koposen Seppo jakoivat sijaa viisikymmentäkahdeksan.

Kuvassa oik. Tero Talkamo ja vas. Erkki Ripatti

Tiedotus – turvallisuus kentällä

Arvoisat golffarit,

Golfkentällä liikkuessa meillä on yksi asia, jossa emme voi tehdä kompromisseja, nimittäin TURVALLISUUS. Muistuttaisin pelisäännöistä koskien kenttähenkilökunnan työskentelyä ja yleistä turvallisuutta:

 

  • Kenttähenkilökunnalla on aina ”etuajo-oikeus” golfkentällä.
  • Kun kenttähenkilökunta on sillä sektorilla, johon lyöntisi voi mennä, pelaajan tulee odottaa, kunnes kenttätyöntekijä antaa luvan lyödä.
  • Jos lyöntisi suuntautuu ihmisiä kohti, on viipymättä huudettava ”FORE!”
  • Kaikissa turvallisuusasioissa pyrimme aina puuttumaan asiaan ennaltaehkäisevästi.
  • Turvallisuushavainnoista, ”läheltä piti” -tilanteista ja onnettomuuksista voit ilmoittaa toimitusjohtaja Lauri Manniselle tai kapteeni Heikki Kajannolle.

 

Turvallista golfkesän jatkoa!

 

Terveisin,

Heikki Kajanto

Kapteeni, Tawast Golf

Tawastin seniorit voittoisia seuraottelussa

Tawastin seniorit pelasit seuraottelun Kurkin senioreita vastaan maanantaina 10.6.2019. Kyseessä oli järjestyksessään kahdeskymmeneskolmas kerta, kun vastaava kisa toteutettiin. Ensimmäisen kerran kohdattiin kesäkuun alussa vuonna 1997 ja traditio on jatkunut katkeamatta tähän päivään. Kurklaiset ovat voittaneet kaksitoista kertaa ja tawastilaiset kymmenen, joten tasaista on ollut voittojen suhteen.

Alkuajoista en tiedä mutta viime vuodct kisa on pelattu viiden nais- ja 11 miespelaajan voimin. Pelimuotona on ollut tasoituksellinen pistebogey ja joukkueen tulokseen on laskettu kahdeksan parasta niin, että joukossa on vähintääb kaksi naispelaajaa. Joitakin vuosia sitten kokeiltiin parikin kertaa myös reikäpeliä, tuota golfin alkuperäistä pelimuotoa, mutta nyttemmin on palattu takaisin tähän pelimuotoon.

Vieraita oli saapuvilla viisitoista ja meitä isäntiä seitsemäntoista, joten kasaan saatiin sopivasta kahdeksan ryhmää. Sää suosi tapahtumaa, aamulla hiukan viileää, mutta päivän mittaan lämpö nousi muuallakin kuin pelaajien tunteissa.

Kun viimeisetkin olivat saaneet urakkansa suoritettua voitiin laskea henkilökohtaiset tulokset ja koota joukkueiden keräämät pisteet. Olosuhteistako johtui vai siitä, että kenttämestari oli leikannut viheriöt alas ja jyrännyt ne, jolloin peli oli aivan toista kuin esim. edellisenä päivänä, tulostaso muodostui varsin hyväksi. Henkilökohtaisissa tuloksissa tawastilaisista kymmenen kärkeeb tunkeutui peräti seitsemän pelaajaa. Allekirjoittanut ja Ilkka Viitasalo keräsivät 41 pistettä vieden kaksi ensimmäistä sijaa. Kurklaisista Raimo Aho, Catarina Furuhjelm ja Vuokko Karjalainen sijoittuivat seuraaviksi ja sitten seurasikin pitkä lista isäntien pelaajia. Tästä saattoikin jo aavistella, miten joukkuekisassa tulisi käymään. Se päättyi tawastilaisten selvään voittoon pistein 282 – 259. Kiertopalkinto palasi näinollen takaisin klubin kaappiin odottamaan ensi vuotta ja kutsua jälleen vierailulle Kurkin kentälle. Toivottavasti vanha perinne jatkuu Kurkissa tapahtuneista muutoksista huolimatta.

Viimeinen varsinainen seuraottelu pelataan 30.7, jolloin vieraaksemme saapuu Kymen Golfin kova iskuryhmä. Heitä vastaan tilastomme ei ole yhtä kaunista katseltaa. Sangen usein olemme olleet saavana osapuolena. Heidänkin kanssaan historia ulottuu samaan vuoteen 1997 eli kahdeskymmeskolmas kerta kohdataan. Olisihan se mukavaa saada sekin kiertopalkin välillä meidänkin kaappiin.

Heikki Aaltonen

Naisten sunnuntai 9.6.2019

Vas. Kiki Pekarila, Marjut Paatelainen, Hanna-Liisa Lehtinen ja Seija Brand

Kansallisen golfviikon avajaiskisana pelattiin kahden hengen scrambleä #muntapapelata henkeen.

Yöllinen ukkoskuuro oli tehnyt kisa säästä miellyttävän ja liikkeelle lähdettiin 14 joukkueen voimin.

Olimme onnistuneet saamaan mukaamme kisailijoita, jotka olivat ensi kertaa mukana kilpailussa.

Toivottavasti näemme heitä jatkossakin osallistumassa seuran kisoihin.

Tulostaso oli huikea. Voittajiksi tulivat 64 lyönnillä Heini Koivuniemi ja Stina Tonteri, toisiksi tulivat Auli Ahopalo ja Anna-Marja Lampela 66 lyönnillä ja pronssille sijoittuivat Hanna-Liisa Lehtinen ja Kiki Pekarila tuloksella 70 lyöntiä.

Sirpa Teno

Vas. Irmeli Suikkanen, Maritta Korkia-Aho, Tuula Ruuska ja Ritva Saarenkanta

Scroll to top