Uutiset

Vieraspelaajat ylistävät Tawast Golfin palvelua!

Kesän aikana olemme kysyneet vieraspelaajilta palautetta golfyhteisömme eri osa-alueista (Pelaaja Ensin –kysely).
Olemme TOP-10:ssä lähes kaikilla osa-alueilla, mutta PALVELUSSA OLIMME HEINÄKUUSSA SUOMEN PARAS! Tässä kyselyssä oli mukana kenttiä yli 70 kpl. ja vastauksia annettiin reilusti toista sataa, eli tulokset ovat varsin kattavat.
Taas kerran voidaan olla todella ylpeitä itsestämme!
KIITOS KOKO HENKILÖKUNNALLE!! 
Alla alkukesän Caddiemasterit.
Vasen yläkulma: Maiju
Oikea yläkulma: Emma
Vasen alakulma: Ulla
Oikea alakulma: Tuomas

Seniorit jälleen Tawastilla – viikkokisat kuudes osakilpailu

Senioreiden kesäkiertue kääntyi toiselle puoliskolle, kun kokoonnuttiin Tawastille kuudenteen osakilpailuun. Golfsää ei parempi voisi olla, lämpöä, aurinkoa, ei juurikaan tuulta. Ei mitään esteitä hyville tuloksille. Vahinko vain, että mukana oli enää 77 pelaajaa. Jostain syystä parissa viime kisassa on jääty selvästi alle alkukauden osanottajamäärän. No, vapaaehtoistahan tämä on. Maailmassa on paljon muutakin tekemistä kuin golfin peluu. Marjatkin pitäisi poimia metsästä talven varalle, ei ne siellä loputtomiin odota ja monia muita asioita.

Nuoremmissa sarjoissa pelimuoto hiukan vaihtui. Nyt pelattiin lyöntipeliä tasoituksin ja ilman. Vanhemmat jatkoivat pisteiden metsästystä ja lyöntipeliä ilman tasoituksia. Tulostaso muodostui eräissä sarjoissa vallan huikeaksi.

N50 lyöntipeli hcp-sarjan voittaja Auli Ruokonen pelasi netto 67. Hieno saavutus. Paljon ei eroa tosin syntynyt seuraaviin. Toinen oli Pirkko Rautavirta tuloksella 68 ja kolmas samalla lyöntimäärällä Marja-Liisa Kekki. Sarjan parhaa tuloksen ilman tasoitusta pelasi Tuija Herbst, 90.

N70- sarjassa mentiin hiukan rauhallisemmin. Eniten pisteitä keräsi Riikka Lonka, 33. Pistettä vähemmän löytyi Rakel Marinin kortista, jolla Tuija Lehto puolestaan hävisi 2 pistettä. Rakelilla oli paras puhdas lyöntitulos 102.

M50 lp hcp kunkku oli tällä kertaa Risto Saari tuloksella 69. Matti Harmonen jäi lyönnin ja Pekka Nenonen neljä. Ristolla oli myös paras scr-tulos 82.

M70-sarjassa Armas Loponen näytti, että kyllä vanhakin vielä osaa, varokaa vaan pojat! Huikea tulos 44 pistettä ja lyöntejäkin vain 85. Hattua nostan! Itselläkin meni ihan mukavasti, pisteitä 38. Nousiaisen Tapani oli kolmas pistein 37, jonka määrän pelasivat myös Raimo Aho ja Heinz Herbst. Paras lyöntipelitulos oli Lauri Lindbergillä, 81, joka samalla oli koko kisan paras. Minä hävisin lyönnin. Itsellä kolmanneksi paras tulos Tawastilla ikinä. Tapani oli kolmas tuloksella 85 joka oli myös Armaksen tulos.

Pelejä jatketaan Hugolla 19.8. Sitä ennen ratkotaan seurojen mestaruudet. Toivottavasti silloin ollaan runsain joukoin liikkeellä vaikka pelataankin ilman tasoituksia lyöntipeliä. Mestiksissähän tärkeintä ei ole voitto vaan osallistuminen klubin omaan kisaan. Ei se voittokaan tietenkään ihan huono asia ole mutta sattuu vain yhden kohdalle per sarja.

Pelaillaan

Heikki

AlueTourin kolmas osakilpailu

Aluetour Häme 3. osakilpailu pelattin hienossa golfsäässä Sastamalassa Lakeside Golf Vammalan hyväkuntoisella Järventanta-kentällä. Siis sillä vanhemmalla ei niin kovasti kauhua herättävällä :). Pisteitä oli jaossa oikein roppakaupalla. Viimeisessä kilpailussahan jaettiin pisteet 1,3 kertaisena, jotta mahdollisimman moni osallistuisi myös tähän kilpailuun.

Naisten sarjoissa ei mukana ollut tawastilaisia pelaajia. M50- sarjassa Juha Harilo pelasi netto 81 ja sijoittui 6:ksi. M60-sarjasa Toivo Kumm tulos 79 netto ja sijoitus 15. M65 ei tawastilaisia. M70-sarjassa Toivo Pönni sijoittui 8:ksi tuloksella 73. Allekirjoittanut pelasi 75. joka riitti 12:teen sijaan. Lauri Lindbergin tulos oli 79 ja sijoitus 18. Raimo Aho pelasi 80 ja sijoittui 20:ksi. Kari Rantsin tulos 81 riitti sijalle 22 ja Heikki Vehkaperän 83 24:ksi.

Aluetourin finaali pelataan 05.09.2020 Oulun Golfkerhon kentällä. Parhaat osakilpailujen pisteiden kerääjät saavat sinne aikanaan kutsun.

Heikki

Etsimme työntekijää ravintolaan

Ravintolatyöntekijä

Haemme tarjoilijaa Tawast Golfin klubiravintolaan. Odotamme täysi-ikäisiltä hakijoilta kokemusta ravintola- alalta, iloista mieltä sekä reipasta otetta työhön. Etsimämme t­arjoilija omaa myös alkoholipassin sekä hygieniapassin. Töitä tehdään aamu- ja iltavuoroissa, joten olethan valmis vuorotyöhön sekä viikonlopputöihin. Työt alkavat sopimuksen mukaan vaikka heti ja työsuhteen kesto sopimuksen kesto n. 1,5-2 kuukautta. Jos kiinnostuit, niin lähetä näköisesi työhakemus sähköpostitse osoitteeseen emmi.wickstrom@tawastgolf.fi tai soita Emmille 040-4554362.

 

Kello löi jo viisi, sennut herätkää

Pitihän sitä tähänkin kauten saada yksi aikainen matkaanlähtö sennuille. Kun ei päästy kevätmatkalle niin nyt mentiin seuraotteluun Kotkaan. Ensimmäinen startti jo kello 9, joten varmuuden vuoksi lähdettiin matkaan kello 5 klubilta. Alkuperäisestä porukasta 40 henkeä oli yhteensatumien vuoksi joutunut jäämään pois 6 ja omilla autoilla kesäretkeily mielessä matkusti 20, joten isossa bussissa oli tilaa. Ei tarvinnut pelätä Korona-virusta. 

Perillä oltiinkin jo hiukan ennen kello 8:aa, jolloin klubilla vasta siivoojat viimeistelivät hommiaan. Tulihan sinne sitten henkilökuntaakin ja ravintola saatiin auki, joten aamukahvit ennen kierrosta oli turvattu. Klubin kanssa oli sovittu, että bussilla matkustavat lähtevät ensin, koska ovat yhtä aikaa paikalla, omilla autoilla kulkijat sitten tipoittain perässä. Sää näytti ennusteen mukaan ihan kohtuulliselta ja itse asiassa päivän edetessä se taisi yllättää olemalla vielä ennustetta parempi. Kotka ei petä koskaan. Paitsi silloin kerran kun pelisää oli hieno ja pelin  jälkeen piti lähteä Meripäiville. Kaikki bussissa valmiina ,kun taivaan portit aukesivat. Kotiin, oli yksimielinen päätös.

Pelistä sinänsä ei ole paljon utta kerrottavaa. Kenttä oli hyvässä kunnossa ja viheriöt sopivan nopeita, leikkuukorkeus 2,8 mm. Muotojan Kotkan viheriöillä on ihan omiksi tarpeiksi ja noilla nopeuksilla niitä täytyy todella kunnioittaa. Muuten voi joutua puttaamaan kolmekin kertaa, siis yhdellä viheriöllä. Paras taisi kyllä olla paikallisen seniorikolleegani 5 puttia! Sattuu sitä omillekin. Kutsussa oli mainittu, että saa itse valita, miltä tiiltä pelaa. Jos olisi miettinyt asiaa hiukan syvällisemmin ennen peliä, valinta olisi ehkä ollut toinen kuin tii 56. Kunnianhimo vaan johdatti ajattelua liian voimakkaasti. Slope tiin 56 ja 52 välillä ei ollut merkittävä, mutta pelaaminen olisi ollut ihan toista, ei tosin puttaaminen. Jälkiviisautta, mutta jotkut paikalliset miehet pelasivat jopa tiiltä 47 ja se näkyy kyllä tulosluettelossa. Oppia ikä kaikki.

No, kisan aluksi sovimme, että lopputulokseen lasketaan 10 pelaajan tulos niin, että näiden joukossa on oltava vähintää 2 naispelaajaa. Kun kotkalaiset veivät viisi ensimmäistä sijaa, ei lopputuloksesta ollut epäselvyyttä. Nämä vii ekaa pelasivat sitä paitsi alle tasoituksensa, pisteitä 40, 40, 39, 38, 37. No huh huh, mitä menoa.Yläsen Eija pelasi 35 ja se riitti kuudenteen sijaan ja oli luonnollisesti paras meistä. Minä, Eko ja Sisko pelasimme kaikki 34, ihan hyvää työtä vieraalla kentällä, mutta eihän se mihinkään riittänyt. Lopputulos 364 – 332 on karua kerrottavaa, siis kun kyseessä oli pistebogey. Lyöntipelinähän se näyttäisi paljon paremmalta lopputulokselta :). Kiertopalkinto jäi jälleen kuin niin monasti ennemminkin kotkalaisten hoteisiin. Pieneksi lohdutukseksi lähin lippu-kisan väylällä 17 voitti Sisko, vain reilu metri holarista. Jotain kotiin tuotavaa sentään.

Ensi vuonna yritetään jälleen. Josko kotikenttä antaisi paremman lopputuloksen. Kiitos kaikille mukanan olleille. Toivottavasti kesäretkeläisten matka onnistui yhtä hyvin kuin meidän bussilaisten. Uusi bussikuljettajatuttavuus, jonka ajotaidot hyviksi todettiin. Kotona peruuttamalla parkkipaikalta Vanajanlinnantielle, kun parkkipaikka oli niin täysi, ettei bussia saanut ympäri. Ei vielä ihan samaa luokkaa kuin luottokuljettajamme Matti Hämälälisen peruutus Riikassa hotellin seinustalle mutta kelpaa.

Muistiin kirjasi

Heikki

M 70 SM-kisat Master Golfissa

SM-kisojjen ruljanssi jatkui ke-to, kun 70-vúotiaat palasivat mestaruudesta Espoon Master Golfissa. Mukana oli ennätysmäärä 117 pelaajaa. Meiltä mukana olivat Raimo Ahtiainen, Toivo Pönni ja Heikki Vehkaperä eli saatiin myös joukkue kokoon.

Ensimmäisenä päivänä varsinkin aamupelaajia kiusasi sade, joka varmasti myös pehmitti viheriöiotä. Muuten kilpailu saatiin viedä läpi hyvissä olosuhteissa.

Ensimmäisen päivän jälkeen tawastilaisittain tilanne näytti varsin hyvältä. Vehkis 81, Topi 83 ja Rami 87, jolloin joukkue oli kolmantena. Toinen päivä ei sujunut ihan edellisen tapaan. Topi pelasi 83, Rami jälleen 87 mutta Vehkiksellä hiukan ongelmia ja tulos 93. Joukkuetuloksissa tämä merkitsi sitä, että mitali jäi saamatta. Kuitenkin 6:s sija on hieno saavutus. Voiton veti Messilän joukkue selvällä erolla muihin. Messiläläisten keskiarvo oli 81,5 per pelaaja per kierros eli sangen hyvä. Meillä vastaava oli 85,8, ei sekään huono oli mutta seura oli kovaa. Joukkueita oli mukana 24 eli hyvää työtä ”pojat”.

Mestaruuden vei meillekin niin tuttu AGK:n Matti Mäkivirta. Onneksi olkoon Mäkylle! Mies, jolla golfvuosia tämän kauden jälkeen 61 ja mestaruuksia lähes kaikista ikäluokista. Kunnioitettavaa!!! Milloinkahan Mäkky muuten pelaa alle ikänsä vai liekö jo pelannut?

Mutta ei siinä vielä kaikki. Miten kulunut sanonta!! Mitalit jaettiin vain scr-tulosten pohjalta, mutta pisteitä sai myös hcp-tuloksista. Ja kukapa siellä olikaan ykkösenä jos ei meidän Topi. Topin hcp-tulos -5 on kyllä kaikkien viime vuosien vaikeuksien jälkeen hatun noston arvoinen. Alkaa löytyä vanhaa Topia ja luulenpa, että kisakuume nousee syksyä kohti. Kaikkea hyvää Topille loppukaudeksi ja myös tuleville vuosille.

Ei paikalla olleena

Heikki

Elokuun vaihtokenttä HyviGolf

Osakkaiden ja pelioikeudenhaltijoiden vaihtopelaaminen alkaa 1.6.2020 kuukausittain vaihtuvilla kentillä. Syyskuussa on kaksi eri vaihtokenttää. Tämä viiden kentän vaihto on osakkaille veloitukseton ja vuokrapelaajille 79€. Vaihtopelaamisen ehtona on nimetty pelioikeus. Osakkaille tämä etu tulee automaattisesti, mutta vuokrapelaajan tulee tilata tämä itselleen lähettämällä sähköpostia tawast@tawastgolf.fi.

Vaihtokentät ovat: Nurmijärvi, Hyvinkää, Lahden Golf, Hirvihaara sekä Tammer Golf. Lähtöaikojen varauksessa noudatetaan kunkin kentän vieraspelaajien varausehtoja.

ELOKUUN VAIHTOKENTTÄ ON HYVIGOLF! Ajanvaraukset Caddiemasterilta 0600 550 974
0,83 €/min + pvm/mpm.

 

Vastaavasti Nurmijärvi Golfin pelaajat tulevat vieraaksi Tawast Golfiin.

 

 

 

Vielä ehdit mukaan viikonlopun Four Reasons Openiin! Huimat palkinnot!

Vielä kerkiät osallistua viikonlopun kilpailuun. Kilpailussa on todella hienot palkinnot ja kaikki osallistujat saavat mukaansa pienen tuotepaketin:

Kilpailussa palkitaan:
3 parasta hcp-sarjasta
3 parasta pistebogey sarjasta.
Parhaan scr tuloksen pelannut pelaaja.

Molempien sarjojen palkinnot menee seuraavasti:

1. Palkinto on bägi, tuotepaketti, IPAD, kampaamo muodon 50é lahjakortti

2. Palkinto on bägi, tuotepaketti, Suunto 5 kello, kampaamo muodon 50é lahjakortti

3. Palkinto on bägi, tuotepaketti, vastamelukuulokkeet, kampaamo muodon 50é lahjakortti

Lisäksi Parhaan SCR tuloksen pelaaja palkitaan Applen Ipadilla.

Kaikkiin Ipadeihin on valmiiksi asennettu näytöniskusuoja.

MARKO HELÉNILLE SM-HOPEAA!

Viikonloppuna käytiin Porissa Kalafornian golfkentällä Mid TOURIN SM-lyöntipelikilpailut. Tawast Golfia oli edustamassa SM-kilpailuissa viime aikoina hyviä tuloksia esittänyt nelikko Marko Helén, Karri Sahla, Jonne Eerola sekä Harri Juvonen.

Tämän vuoden edustuspelaajien alkukausi ei ehkä ole sujunut kaikilla heidän odotustensa mukaisesti, mutta sitten kun tosi kilpailut alkoivat, oli Tawastin kaverit hioneet itsensä timanttiseen kuntoon ja siitähän todelliset pelimiehet tunnetaan!

Marko Helén oli todella lähellä saada kirkkaimman mitalin, mutta tällä kertaa Marko joutui taipumaan toisella uusintareiällä. Marko pelasi Kalafornian kentän tasaisin kierroksin tulokseen -4 (70 + 70). Neljä alle parin tuloksella pokattiin siis SM-hopeaa! Porin kenttä oli sateista huolimatta erittäin hyvässä kunnossa ja kentän greenit olivat nopeat, joten tuloksen teolle oli hyvät mahdollisuudet. Onnea Marko mitalista!!!

Muutkin Tawastilaiset voivat olla tyytyväisiä esityksiinsä SM-kilpailuissa. Karri Sahla oli jaetulla 12. sijalla pelaten kilpailun pariin (69 + 75). Jonne Eerola pelasi tasaiset kierrokset (73 + 73) päätyen tulokseen +2 ja sijoittui hienosti jaetulle 16. sijalle. Tawastin menestystä täydensi  vielä Harri Juvonen, joka sijoittui jaetulle 38. sijalle (77 + 74).

Onnittelut vielä kaikille hienosti pelatusta kilpailusta! Innolla odotan jo kulman takana lähestyviä seuran mestaruuskisoja ja näiden herrasmiesten tuloksia siellä…

 

Kalle Ahtiainen

Heikki Aaltosen kokemuksia tietulleista :-)

Ulkomaisista tietulleista

Syksyllä marraskuussa Portugalissa ollessani vierailin Jari Hyönän luona Quinta do Perussa pelaamassa pari kierrosta golfia. Menomatka Algarvesta moottoritietä sujui ilman ongelmia paragrafien mukaisesti. Paluumatkalla alkoi sitten tapahtua. Käytössäni oli vuokra-auto jossa oli ns. transponderi, jolla voi moottoritiellä ajaa omasta ”Via Verde” maksuportista suorittamatta maksua. Se peritään jälkikäteen suoraan tililtä tai autonvuokrauksen kyseessä ollen vuokrafirmasta, joka veloittaa sen sitten suoraan asiakkaan luottokortilta. Illalla Setubalista kotiin palatessani olin varmaan hiukan väsynyt tai tarkkaavaisuus laskenut, alkoholilla ei ollut osuutta asiaan ja ajoin moottoritielle väärällä tavalla. Tämä on pitkä juttu, jonka voin kertoa erikseen jos jotain kiinnostaa. Tosiasia on kuitenkin, että moottoritiemaksu jäi maksamatta. Käsi pystyyn virheen merkiksi. Odottelin aikani maksua autovuokraamosta, mutta mitään ei tapahtunut. Keväällä asia oli jo unohtunut vaikka alkuvuodesta vuokrasin jälleen auton samasta firmasta.

Pari viikkoa sitten, heinäkuun puolivälissä, sain kirjaan Ruotsista. Ihmettelin, mutta tietty avasin. Siinä oli selvällä suomen kielellä, ei koneen kääntämänä, ilmoitus valokuvan kera marraskuisesta rikkeestäni Portugalin moottoritiellä. Maksu kaksinkertaisena plus pieni rikesakko. Laskuttajana englantilainen firma, maksu saksalaiselle tilille. Todella kansainvälistä toimintaa. Portugalin tietulli, englantilainen perintätoimisto, saksalainen tili, ruotsalainen postittaja, suomenkielinen kirje. Eihän tästä puutu enää kuin nimeltä mainitsemattoman maan hakkerit, jotka korjaavat koko potin.

Eikä tässä vielä kaikki. Omasta mielestäni kohtuullisen rehellisenä ihmisenä halusin tietenkin korjata erheeni. Omassa nettipankissani ei laskua kuitenkaan voinut maksaa vaikka siinä oli kaikki tarvittavat tiedot. Edes pankin neuvonnassa ei osattu auttaa. On kuulemma ollut muillakin asiakkailla ongelmia. Laskussa olevilla tiedoilla pankkikaan ei voi laskua maksaa. Saajan nimi, osoite, pankin nimi, tilinumero, IBAN, Swift, viitenumero, nämä eivät vielä riittäneet. Onneksi lähisukulaiseni toisen pankkiryhmittämän nettipankki suoritti toimituksen silmän räpäyksessä kyselemättä yhtään enempää. Millähän vuosituhannella minä pankkini kanssa elän?

Jutun opetus on tämä. Jos liikut autolla ulkomailla ja ajat maksullisilla teillä älä näe edes unta, että voisit päästä pakoon tietulleja. Oikeuden pitkä käsi tavoittaa sinut ennemmin tai myöhemmin, olitpa missä tahansa. Aikaa voi kulua, tarvitaan multikansainvälistä salapoliisityötä, mutta pakoon et pääse. Maksa suosiolla, jos vain pystyt.

Kokemusta rikkaampana,

Heikki Aaltonen, Senioritoimikunnan vetäjä

Scroll to top