Uutiset

Lyöntijälkien paikkaustalkoot 23.7.2018

EM-kilpailut lähestyvät ja kilpailuja silmällä pitäen järjestämme väylillä lyöntijälkien paikkaustalkoot 23.7. klo 17:00.
Kokoontuminen huoltohallilla klo 17:00 ja siellä jaetaan työvälineet sekä kulkuneuvot.
Ilmoittautuminen Nexgolfin kilpailukalenterin kautta tai suoraan Caddiemasterille.
Tapahtuman kesto arviolta 1 tunti.
Tervetuloa mukaan!
Samaan aikaan pelaaville pahoittelut aiheutuneesta häiriöstä!

”Pelaaja Ensin” –tyytyväisyyskysely

Pyrkimyksenämme on jatkuvasti kehittää golfyhteisöämme. Siksi olemme pelaajiemme edun vuoksi päättäneet jatkaa yhteistyötä / aloittaa yhteistyön Suomen Golfliiton ja heidän projektikumppaninsa Players1st kanssa.

”Pelaaja Ensin” –tyytyväisyyskysely antaa meille mahdollisuuden hyödyntää kokemuksianne golfyhteisössämme ja seurata kehitystämme.

Haluamme edelleen parantaa tietämystämme niistä olosuhteista ja tekijöistä, jotka vaikuttavat pelaajiemme kokemuksiin. Tämä tieto antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää golfyhteisöämme sellaiseksi, että sinä pelaajana olet etusijalla ja saat parhaan mahdollisen kokemuksen.

Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa Golfliiton projektikumppani, tanskalainen Raw Milk.

Vastaukset käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietoja käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä anneta eteenpäin muille osapuolille.

Tulette saamaan tämän vuoden aikana kyselykutsun sähköpostiinne, johon lämpimästi toivomme vastaavanne. Kukin täysi-ikäinen jäsen tulee saamaan yhden kyselykutsun kauden aikana.

 

Seuraavat kyselykutsut lähetetään heinäkuun 24. päivä.

 

Ystävällisin terveisin,

Tawast Golf

Tiedote kentänhoidosta 17.7.2018

Griinien leikkuukorkeus on laskettu tänään ja leikkuukorkeus on nyt 3,5 mm. Lähes kaikki griinit ovat huippukunnossa. Griinien kasvu on aika voimakasta, joten iltapelaajilla griiniruoho on jo kerinnyt kasvamaan jonkin verran. Kuivuuden vaikutusta tarkkaillaan päivittäin ja tällä varmistetaan, että griininurmet eivät pääse palamaan.

Griineille on tehty pintaviiltoja ja kyseisellä toimenpiteellä saadaan vesi nopeammin alaspäin ruohon juureen Lisäksi toimenpidet katkaisee vaakakasvuston ja estää levän kasvamista aukkopaikkoihin. Viiltoilmastus ei vaikuta pelaamiseen.

Väylien leikkuukorkeus on nyt 13 mm ja väylät on viiltoilmastettu kahteen kertaan viimeisen kahden viikon aikana.

Bunkkeriprojekti lisätyövoiman osalta on saatu päätökseen ja kaikki bunkkerit on kantattu. Bunkkereihin on lisätty hiekkaan n. 60 000kg (5 cm per griinibunkkeri). Vaikka projekti on nyt ohi, niin bunkkereiden normaalia huoltoa/hiekan lisäämistä jatketaan säännöllisesti.

Vesiesteiden pintoja puhdistetaan parhaillaan. Vesiesteiden vedet eivät vaihdu kovinkaan paljoa tällä säällä ja se aiheuttaa hieman ongelmia rehevöitymisen suhteen.

Tervetuloa nauttimaan hyväkuntoisesta kentästä!

Köniin tuli Kotkassa ☹

Torstaina 12.7 pelattiin Kotkassa jälleen KG:n ja TawG:n senioreiden välinen seuraottelu. Kyseessä oli kahdeskymmenestoinen kerta eli pitkät ovat perinteet tällä Pekka Guntherin ja Heikki Erkkilän aikanaan aloittamalla traditiolla. Uskoivatkohan herrat itsekään, että näin pysyvä tästä tuli. Hessu itse pelasi tänäkin vuonna mutta Pekka ei pystynyt tällä kertaa muuta kuin toimimaan Hessun autonkuljettajana.

Sää oli helteinen, jopa ehkä hiukan painostava, mutta ukkosta ei onneksi näkynyt eikä kuulunut. Juomaa kyllä kului kierroksen aikana. Ilma oli kaikin puolin varsin suotuisa hyvällä tuloksenteolle ja kenttä mitä hienoimmassa kunnossa. Viheriötkin olivat tällä kertaa vain kolmeen milliin leikatut, joten puttaaminen oli varsin inhimillistä. Taisi siellä kuitenkin jokunen kerta kolme puttia lipsahtaa yhdeltä jos toiseltakin mutta haittaako tuo. Mukavaa oli kaikilla, toivottavastiJ. Kotkan ottelussa on jotenkin niin kotoisa tunnelma, ei tiedä mistä se johtuu, mutta hyvin siellä viihtyy. Ja osanottajamäärästä päätellen en jaa tätä tunnelmaa yksin. Pitkä matkahan sinne on, aamulla kahdeksalta lähdettiin ja puoli yhdentoista aikaan illalla oltiin takaisin klubilla yhden pysähdyksen taktiikalla, joten kunnon työpäivä siitä kertyi. Tuota kotimatkan pysähdyspaikkaa täytyy harkita seuraavalla kerralla hiukan tarkemmin! Keimola ei ehkä ole se viihtyisin? Sattui vaan sopivasti kohdalle.

Ja sitten itse pelistä. Vaikka olosuhteet olivat hyvät, ei mitään hirmutuloksia nähty. Paikallinen Jarmo Karnaattu pelasi ainoana alle tasoituksensa, 38 pistettä. Meidän Ari Heikkilällä oli paras scr-tulos 83 lyöntiä. Ari oli meistä paras myös hcp pb-tuloksissa. Olihan tuo tulosluettelo meidän kannalta aika karua luettavaa, kun Arikin oli vasta kuudes eikä kympin sakkiin päässyt Arin lisäksi kuin Nenosen Pekka. Ladyistamme parasta peliä esitti Sistosen Enni, jolle pisteitä kertyi 34. Tästä voi jo arvata, että kun joukkuetulokseen päätettiin laskea mukaan 15 parasta kummastakin joukkueesta sukupuoleen katsomatta, niin sinnehän se kiertopalkinto jäi. Voitto oli kotkalaisille yhdeksästoista, joten aika ylivoimaisia ovat olleet. Kisan erikoispalkinnon, lähimmäs lippua voitti kukapas muu kuin Erkkilän Hessu. Sattuipa mukavasti!

Ensi vuonna mitellään sitten taas kotikentällä. Jospa silloin saataisiin aikaan palkinnon ryöstö!

Matkaterveisin

Heikki

 

JONNE EEROLA JA HEIKKI VETELÄINEN MARATONIN VOITTOIHIN

Tänä vuonna 17 kovakuntoista peluria lähti pelaamaan golfin kuninkuuskilpailua, Tawastin Maratonia. Aamuviideltä käynnistynyt neljän kierroksen (72 reikää) urakka on hurja suoritus. Suoritus kestää noin 15 tuntia Lyöntejä kertyy pelurista riippuen noin 300-400.kävelyä noin 45 km, kaloreita palaa 6000-8000.
Päälle harkkasvingit, pallon etsimiset, ilot ja surut; koko tunneskaala käydään läpi kisan aikana. Välillä tuuletaan hienoja suorituksia, välillä mökötetään omaa huonoa peliä mutta lopputuloksena kisan jälkeen on hymyileviä pelureita ”I did it”!

Ryhmän fiilis on kuitenkin se tärkein, kavereita kannustetaan, välillä hieman kettuillaankin ja vaikka golf on ennen kaikkea yksilölaji, taistelua itseään vastaan, niin maratonilla ryhmän hyvä henki korostuu ja voi auttaa pelurin suoritusta.

Kilpailussa on kaksi sarjaa ja tämän vuoden scratch-sarjan voittoon purjehti ylivoimaisesti midilläkin menestystä niittänyt Jonne ”Palokärki” Eerola. Jonne teki heti kahdella ensimmäsellä kierroksella selväksi kuka on Tawastin kuningas. Kierrostulokset 69 ja 68 olivat kanssakilpailijoille liikaa. Kolmannen kierroksen 77 menee tilastotappion piikkiin ja neljännellä kierroksella Jonne takoi tauluun itselleen perustuloksen 73 ja voitti maratonin ylivoimaisesti 13 lyönnillä kakkoseen Henri ”Nylsy” Nylanderiin. Nylsy veti tasaisen mararatonin (300 lyöntiä), mutta ei voinut Palokärjelle tänä vuonna mitään. Kolmanneksi tuli maratonin nelinkertainen voittaja Aleksi ”Seve” Seppänen lyönnin Nylsylle hävinneenä (301).

Huomioita herätti Jonnen toisen kierroksen lopetus viidellä birdiellä joista ensimmäinen oli 25 metrisen putin upotus väylällä 14. Todellinen banaani veti ryhmän muiden jäsenien naamat kalpeiksi ja emme voineet Harri Juvosen kanssa kuin ihmetellä tämän puttikoneen griinin lukutaitoa.

Hcp sarjan voitti kaikkien yllätykseksi Heikki Veteläinen. Tasaisen sarjan (bruttolyönnit 73-76-78-79) pelannut Heikki voitti lopulta Jonnen ja hienosti tasoituksella 22 pelanneen Heimo Stoltin vaivaisella yhdellä lyönnillä. Bruttotulos Heikillä oli 306 ja nettotulos 290.

Kenttä on noussut upeaan kukoistukseen ja ruoho kasvaa taas vanhaan malliin. Kenttämestarimme Mika Uutela on painannut hommia yötäpäivää ja on kääntämässä viime vuoden katastrofin voitoksemme. Muistakaa aina kannustaa ja moikata ahkeraa kenttäväkeämme sillä onhan Tawast meidän oma kotikenttä. Mika on loistava kenttämestari, aikaansaava ja asiantunteva. Hänen työnsä jäljestä saamme muutaman vuoden päästä nauttia kunnolla. Ottaa aina aikansa, että kenttämesu oppii tuntemaan kentän ja sen ”metkut”.
Kiitos myös muille kentälle pelanneille jotka antoivat maraton pelaajien ohittaa ryhmiänne sujuvasti. Oli kiva vaihtaa kuulumiset ohituksen yhteydessä ja se hymy sekä kannustus jonka saimme sujuvan ohituksen lisäksi auttoi jaksamaan tuon pitkän golfpäivän. Päivän lounas maistui paremmalta kuin koskaan ja kiitos myös teille Jonne ja Harri, päivä oli ihan superi :).

Heikki Veteläinen

NYT TULEE KUNNON KESÄJUHLAT!

11.8. pelattava Irish Rumble -kilpailu on täynnä (120 pelaajaa), mutta illanvietttoon mahtuu mukaan kaikki halukkaat.

Ilmoittautuminen Nexgolfin tai Caddiemasterin kautta. Kaikkien kilpailuun tai illalliselle osallistuvien kesken arvotaan viikon golfmatka Turkkiin. Palkinnon saajan tulee olla läsnä palkintojenjakotilaisuudessa.

Illallisen hinta 20€ (sis. ruokajuoma ja iltaohjelma).

TERVETULOA!

Tapahtuman yhteistyökumppanit:

LähiTapiola Loimi-Häme
Miraculos Oy
Olvi Oyj
AmerSports Finland
High Peak Finland Oy

TAWAST GOLFIN PAR3-KENTTÄ

Tiesithän, että kenttämme sisällä on myös PAR3-kenttä ja siellä voit tiputtaa tasoitusta aina tasoitukseen 36 saakka. Kentän slope on sama kuin pelaajan tarkka tasoitus.
Kentälle on oma tuloskortti ja löydät kortin Caddiemasterin toimistosta. Par4-väylillä pelaaminen aloitetaan 100 metrin päästä griinistä, par5-väylillä aloitus tapahtuu 150 metrin päästä ja par3-väylillä pelataan punaiselta tiipaikalta. Tiiajat varataan normaalisti Nexgolfista. Kokeneemmat pelaajat tietävät, että lähipeli ratkaisee, niin kannattaa käydä pelaamassa myös tätä ja kehittää omaa lähipeliä.

Kuka pelaa parhaan tuloksen Tawast Golfin Par3-kentällä?
Kerro tuloksesi Tawast Golfin Facebookissa kyseisen uutisen kommenteissa ja olet mukana neljän Tawast Golfin pelilipun arvonnassa. Tuloksia voit ilmoittaa heinäkuun loppuun saakka.

Nautinnollisia lähipelihetkiä!

Hämeenlinna Lady Open 2018 – viikonlopun kaksipäiväinen parikilpailu pelattu

Perinteinen Hämeenlinna Lady Open 2018 pelattiin viikonloppuna 7.-8.7. Mukana oli peräti 60 ladya, yksi jopa Oulusta asti! Viime vuotta parempaa kesää olemme saaneet kokea jo toukokuusta alkaen ja pieni pelko järjestelyistä vastaavilla taisi olla, mahtaako säät kisapäiviin asti säilyä hyvinä. Vaan hyvät olivat välit ”yläkertaan”, kaunis ja lämmin sää suosi meitä. Kentät olivat suhteellisen hyvässä kunnossa, ruoat hyvät, mukavat pelikaverit ­ ja palkintopöytä runsas. Voiko parempia olosuhteita onnistuneelle kisaviikonlopulle toivoa? Lauantaina ja sunnuntaina saimme jälleen nauttia myös Artemis City Span pop-up hoitolan ihanista, rentouttavista vartalohoidoista!

Parikilpailun pelimuotoina olivat: lauantaina Aulangon Everstillä greensome ja sunnuntaina Tawastilla scramble. Tasoituksellisessa paripelissä huomioitiin 1/3 osa joukkueen slopetasoituksesta.

Ensimmäisenä pelipäivänä Everstillä greensomen kärkisijan ottivat Katja Holla/GT ja Kirsi Jaalivaara/GT tuloksella 75. Toiseksi sijoittuivat Enni Sistonen/Tawg ja Marjut Viitasalo/Tawg tuloksella 76 sekä kolmanneksi Heini Koivuniemi/Tawg ja Sisko Partanen/Tawg tuloksella 77.

Toisena pelipäivänä Tawastilla pelatun scramblen kärkisijan nappasivat Heini Koivuniemi/Tawg ja Sisko Partanen/Tawg tuloksella 59, toisena Ann-Mari Nordenswan/AGK ja Miitta Nordenswan/AGK tuloksella 62 sekä kolmantena Aila Bowellan/PeG ja Crisse Raitokoski/KyG tuloksella 63.

Yhteisen ruokailun ja kuohuviinien jälkeen sponsoreiden lahjoittamilla palkinnoilla palkittiin paras scr-tulos, molempien kenttien erikoisväylien voittajat sekä neljä parasta hcp-tulosta.

Kahden pelipäivän lopulliset tulokset:

Paras scr

Heini Koivuniemi/Tawg ja Sisko Partanen/Tawg (77+59=136)

Hcp-sarja

  1. Heini Koivuniemi/Tawg ja Sisko Partanen/Tawg (77+59=136)
  2. Ann-Mari Nordenswan/AGK ja Miitta Nordenswan/AGK (78+62=140)
  3. Katja Holla/GT ja Kirsi Jaalivaara/GT (75+67=142)
  4. Armi Ahola/MGS ja Mari Lehikoinen/HGA (78+65=143).
  5. Sanna Ahonen/AGK ja Elina Torkko-Hieto/AGK (79+66=145)

Lähimmäs lippua Everstillä väylällä 12 Satu Tuominen/KGM, 4,76 m
Pisin draivi Everstillä väylällä 9 Mari Lehikoinen/HGA, 210 m

Lähimmäs lippua Tawastilla väylällä 14 Sanna Ahonen/AGK, 21,60 m                                                                                           
Pisin draivi Tawastilla väylällä 5 Miitta Nordenswan/AGK, 170 m

Lisäksi arvontapalkinnoista pääsi nauttimaan varsin moni pelaaja.

Suuret kiitokset kaikille osallistujille, sponsoreille sekä tapahtuman järjestelyissä mukana olleille hienosta viikonlopusta! Tapaamisiin!

Saara, Pirkko ja Anniina/AGK sekä Marjut, Anna-Maija ja Heini/Tawg

 

 

Oonalle voitto Finnish Junior Tourilla!

Tawast Golfin Oona Kuronen (15) voitti golfin junioreiden pääkiertueen Finnish Junior Tourin kuudennen osakilpailun Järviseudun Golfissa tiistaina. Oonan voittotulos kaksipäiväisessä kilpailussa oli erinomainen par (70-74). Tyttöjen U18 maajoukkueryhmään toista vuotta kuuluva Oona kävi tiukan taistelun voitosta maajoukkuekaverinsa Virvik Golfin Matilda Svahnin kanssa, tytöt lähtivät toiseen kilpailupäivään tasatilanteesta kaksi alle 70 lyöntiä. Oona onnistui kirimään finaalipäivänä kahden lyönnin voittoon. Kilpailun kolmanneksi sijoittui Wiurila Golfin Janet Isometsä tuloksella +5. Finnish Junior Tourin kilpailukausi jatkuu heinäkuun 25 päivänä Lahden Golfissa alkavissa reikäpelin Suomen mestaruuskilpailuissa, joissa Oona Kuronen puolustaa viime vuotista 16-vuotiaiden tyttöjen SM-titteliään.

Scroll to top