Uutiset

Pelaaja Ensin –tyytyväisyyskysely

Hyvät pelaajat,

Golfyhteisössämme on ollut tänä vuonna käytössä Pelaaja Ensin –palautekysely. Siitä saatava palautteenne antaa meille mahdollisuuden kehittää golfyhteisöämme sellaiseksi, että sinä pelaajana olet etusijalla ja saat parhaan mahdollisen kokemuksen. Kyselyn tuotannosta vastaa Golfliitto.

Vastauksenne käsitellään anonyymeinä eikä jäsentietojanne käytetä muuhun kuin kyselyn toteuttamiseen ja toiminnan kehittämiseen eikä niitä anneta eteenpäin muille osapuolille.

Puolet jäsenistä on saanut kutsun jäsenkyselyyn jo heinäkuun lopussa. Lisäksi olemme kesän aikana kysyneet palautetta myös vieraspelaajilta. Haluamme jo tässä vaiheessa lämpimästi kiittää kaikkia vastanneita arvokkaasta palautteestaanne!

Lopuille teistä tulee ensi viikon tiistaina kyselykutsu sähköpostiinne, johon lämpimästi toivomme vastaavanne.

Ystävällisin terveisin,

Tawast Golf

Tiilaakso scramble!

Kolmella täysin erilaisella kentällä pelattiin perinteinen 2-hengen scramble. Aulangon Hugo, vanha puistokenttä haastaa pelaajat tarkkoihin avauksiin ja hyvään lähipeliin.Hattula Golf, vaatii hyviä ja tarkkoja avauksia sekä liukkaat griinit hyviä putteja. Tawast Golfin layout haastaa pelaajien lyöntivalikoiman laidasta laitaan. Voitto ratkaistaan aina viimeisenä päivänä, niin kuin tänäkin vuonna.

 

Tämän ”kesän” sateet ovat olleet myrkkyä kaikille kentille, mutta Hattulan kunto yllätti, väylät eivät olleet niin märät kuin muualla ja griinit nopeimmat näistä kolmesta kentästä. Mutta, todettakoon että kaikki kentät olivat todella hyvässä kunnossa sateista huolimatta ja ne kaikista tärkeimmät eli griinit olivat loistavia.

 

Vettä, tuulta ja aurinkoa oli tarjolla viikonlopun aikana, tulostaso oli silti sitä mitä kisassa pitää ollakin, jotta voittopuhetta pääse pitämään. HCP-sarjan voittoon pelasivat Henri Nylander ja Santtu Malin, toiseksi sijoittui Pesonen Jesse ja Jimi, kolmannelle sijalle Ahonen Ville ja Raunila Sami.

 

SCR-sarjan voittoon pelasi yllätysvoittajat Karri Sahla/Jyrki Hakala (kuvassa). Ennakkoon parin mahdollisuuksiin ei kukaan uskonut, eivät edes he itse ☺. Mutta, niin vain kävi että Sahlan putteri oli sunnuntaina enemmän kuin tulikuuma, putti upposi niin läheltä kuin todella kaukaakin. Sunnuntain tulos -12 oli kovaa valuuttaa muille ja näin ollen miehet pääsivät voittopuhetta pitämään. Lyönnin voittajaparille hävisivät Nylander/Malin. Voittopuheessa miehet kehuivat vuolaasti kenttien syyskuntoa ja lupasivat tulla ensi vuonna puolustamaan voittoaan. Veikkauksen kerroin ensi vuoden voitolle on todella iso (vinkki vetopelaajille).

 

Kilpailussa oli mukana 64 peliparia eli kilpailu oli täynnä. Joukkuekilpailut vetävät porukkaa ja varsinkin nämä perinteiset kilpailut.

 

Onnittelut vielä kerran voittajille.

 

  • Kilpailunjohtaja

Ladykapteenin kynästä 7

Syyskuun puolivälissä ollaan. Kuluvan kuukauden 5. päivänä vietettiin Yrittäjän päivää. Yrittäjiä me pelaajatkin tavallaan olemme: yritämme parantaa swingiä, grippiä, puttia, tulosta ja ennen kaikkea yritämme saada kauden aikana oma pelimme sille tasolle, johon sen alkukaudesta suunnittelimme saavamme. Kauden näin lähestyessä loppuaan voimme sitten itse kukin tarkastella kuinka hyvin yrittämisemme on muuttunut toteutuksen tasolle.

Kausi alkaa pikku hiljaa klubillamme tapahtumien ja yrittämisen osalta hiljentyä. Kertauksena kuitenkin vielä hieman mennyttä ja vähän tulevaa:

Mestaruuskisat pelattiin 19. – 20.8.2017. Ensimmäinen päivä menikin sateisissa merkeissä, mutta sunnuntaina saimme nauttia mestaruuskisoille ansaitusta kauniista ja aurinkoisesta säästä! Kisatulokset löytyvät nettisivuilta: kilpailut/kilpailukalenteri/Tawg mestaruus.

Naistoimikunnan järjestämät peli-illat ovat tältä kaudelta ohi. Kesän ilmoista johtuen joitain peli-iltoja jouduttiin perumaan mutta yhteiset pelit ovat olleet erittäin suosittuja ja toiveita iltojen järjestämiseksi ensi vuonnakin on tullut. Kiitos, että olitte mukana!

Klubiottelu Gumböle golf (GG)-Tawg pelattiin la 9.9. Gumbölessä. Yhteiskuljetus lähti klubilta klo 11.30 ja alkuperäinen tarkoitus oli pelata täydet 18r klo 14 alkaen. Edeltävän yön ja koko bussimatkan ajan jatkunut vesisade sai kuitenkin suunnitelmat muuttumaan. Pikaiset viestit GG:n ladykapteenille ja niin peli sovittiinkin pelattavaksi vain 9 r:n pelinä ja yhteislähtönä. Hienon hieno vastaantulo Gumböleltä! Kuin taivaan lahjana sade taukosi klo 14 jatkuen vasta 16.30, kun olimme jo pelanneet kierroksen!! Joukkueen muodosti 12 pelaajaa/seura, kisamuotona leikkimielinen driving scramble 2/3 tasoituksin, henk.koht. pb ja joukkueen tuloksiin otettiin 8 parhaan pelaajan tulos/seura. Tawastin parhaana palkittiin Sirkka-Liisa Loikala & Marjut Viitasalo, molemmilla 18 pb. Gumbölen parhaana pelaajana palkittiin Anna Sneck, 17 pb. Kisa oli tiukka mutta pokaali palasi jälleen kerran Tawastin palkintokaappiin tuloksella 125-121! Nyt meillä on 4. kiinnitys pokaaliin eli olemme kaikki pelatut yhteiset kisat voittaneet, hienoa! Kiitos kaikille osallistujille ja pisteiden tuojille sekä erityiskiitos Gumböle golfille hienoista järjestelyistä!

Tawg-AGK ystävyysottelu pelattiin ma 11.9. Tähän 9 r:n reiän pb-kisaan saimme osallistujia Tawastilta lähes puolet enemmän kuin Aulangolta. Olikohan työkiireet ja jo syksyinen ilma syynä osallistujamäärän hiipumiseen? Koska oli maanantai, kisa pelattiin taka-ysi kiertäen. Kenttä oli tosi märkä mutta ilma loistavan aurinkoinen. Joukkueeseen kuului max 15 pelaajaa/seura, joista kuuden parhaan tulos laskettiin joukkueen tulokseen. Voittopokaali ”Neito” saatiinkin tällä kertaa talvehtimaan Tawastin palkintokaappiin voittoluvuin 98 – 92. Lisäksi palkittiin molemmista seuroista parhaan pistebogey-tuloksen tekijä: Varpu Talvirinne/Tawg 21 pb ja Saara Elväs/AGK 20 pb. Onnea voittajille ja kiitos kaikille mukana olosta! Ensi vuoteen näissä merkeissä!

Muistutuksena vielä tulevista, jäljellä olevista tapahtumista:

Tawg ladyjen oma päätöskisa & syyskokous su 24.9. Kisamuotona on 9r:n pb, 3 mailaa & putteri. Kisan jälkeen palkintojenjako, yhteinen ruokailu ja syyskokous klo 13. Palkintojenjaon yhteydessä palkitaan myös eniten birdejä kauden aikana birdie-tauluun tehnyt lady. Ilmoittautuminen molempiin erikseen NexGolfiin to 21.9. mennessä. Mikäli tulet vain kokoukseen, etkä halua ruokailla, ei ilmoittautumista tarvita. Tervetuloa mukaan Tawg:n ladyjen tämän kauden viimeiseen yhteiseen kisailuun & kokoukseen!

”Golfista viis!” Naistoimikunta järjestää la 18.11. yhdessä klubin kanssa kaikille avoimen tutustumiskäynnin opastuksineen (1 h) Fazerin vierailukeskukseen Vantaalle sekä matkan varrella käynnin Havin kynttilätehtaan myymälässä Riihimäellä. Yhteinen bussikuljetus lähtee klo 9.30 klubilta. Ilmoittautumisohjeet ja tarkempi aikataulu hintoineen tälle yhteiselle joululahja-ostosreissulle kerrotaan myöhemmin. Varatkaahan kuitenkin päivä jo nyt kalenteriin!

Ladykapu ei tällä kertaa aloittanutkaan tekstiään tavanomaiseen tapaansa säästä! Siitä ei tähän aikaan kaudesta enää jaksa/viitsi vääntää. Tuli mitä tuli, yritetty on! Olen mukana tällä viikolla aloittaneessa uudessa kenttätoimikunnassa, joka toimii kenttämestarin tukena jo tästä syksystä alkaen. Olen kuulolla, joten välittäkäähän rohkeasti kenttää koskevaa plussaa/miinusta kauttani toimikunnalle & kenttämestarille!

Nähdään kuitenkin vielä kentällä ja tapahtumissa!

Marjut V, ladykapu

Talkoohenkeä Tawastissa!

Golfkierroksilla ratkesi peruskallion louhintatyö ja portaiden tekeminen

On meillä Tawast Golfissa osaavia ja työtä pelkäämättömiä jäseniä. Allekirjoittanut sai siitä positiivistä konkretiaa, männä viikoilla. Ensimmäinen sattuma oli pelikierroksella klubin mestarin Jari Palon seurassa. Väylän yhdeksän korotetun bunkkerin hiekasta paljastunut ”peruskallio” aiheutti useita läheltä piti tilanteita kun sitä yritettiin peitellä (koko kesän) hiekalla. Mutta ei hätiä mitiä. Asia tuli puheeksi Jari Palon kivialan ammattilaisen kanssa. Jarilla oli sopiva työsauma ja mies sahasi kalustollaan peruskalliota pari päivää , nyt voidaan bunkkerista taas löydä palloa ilman vammautumisriskiä tai mailan rikkoontumista.

Toisella pelikierroksella Olli Ruokosen kanssa virisi keltaisella lyöntipaikalla 14. luiskan alapäässä keskustelu portaiden tarpellisuudesta, vaarallinen ja liukas luiska. Olli otti asiaan kantaa ponnekkaasti ja lupasi tehdä askelmat ”vaikka talkootyönä”. Esittelin tmj Lauri Manniselle, että nyt löytyisi talkoolainen, jos saadaan talon puolesta puuta, ruuveja -ja kiinnikkeitä. Homma sai heti taakseen Tawastin johdon tuen. Ollille sitten heti soitto, että oliko mies vielä tosissaan, ja kyllä lupaus piti. Vajaan päivän työ Ollin Turengin verstaalla tuotti massiivisen porrasrakennelman.

Paikalle asennus toteutettiin perjantai-illansuussa  17. syyskuuta.

Kiitokset herroille Jari & Olli loistavista työpanoksistanne, Tawast Golf kiittää.

Minkähänlaisia ideoita, aloitteellisuutta on luvassa seuraavilla golfkierroksillani.

Ai niin, olisiko väylän 16. sillan suhteen jotakin kuningasajatusta, talkooprojektia.

Tervehtien.

Martti ”Marde” Jaakkola

 

Paineita viimeiseen peliin

Seniorikiertueen viimeinen osakilpailu pelataan ensi keskiviikkona Everstillä. Sarjojen voittajat ovat suurimmassa osassa kisaa vielä täysin auki. Tässä vähän paineita kärkipelaajille.

Miehet scr

Kärki nyt Vuorinen-Lindberg-Saari. Sijoittumalla vähintään neljänneksi Reijo vie voiton. Riston pitää voittaa ja Reijon ja Laurin jäädä nykypisteisiin päästäkseen kannuun käsiksi.

M 50 lp

Saari-Korpela-Vuorinen, siinä kärki. Nenosen Pekka ja Virolan Esko voivat voitollaan vielä taistella kirkkaimmasta mitalista. Risto ja Esko K tasapisteissä, Reijo vain kuuden pisteen päässä, tiukkaa on.

M 50 pb

Korpela-Vuorinen-Saari. Nenosen Pekalla on vielä voitolla mahdollisuudet kärkeen. Sijoittumalla kolmen kärkeen Korpelan Esko varmistaa voiton.

M 70 lp

Lindberg-Aaltonen-Hossi. Luru on jo voittanut tämän sarjan. Muut ottelevat himmeimmistä mitaleista. Mikkolan Simolla ja Sintosen Reijolla on vielä sanansa sanottavana palkintojen jaossa.

M 70 pb

Aaltonen-Lindberg-Mikkola. Voitto on kahden kauppaa, Heke vai Luru? Simo voitollaan voi yltää kakkoseksi, Hossin Mara korkeintaan kolmoseksi.

Naiset scr

Erja Helen-Salonen on varmistanut voittonsa, Andersinin Riitta samoin kakkossijan. Partasen Sisko tulee sijoittumaan kolmanneksi kun Herbstin Tuija lähti jo etelän lämpöön.

N 50 lp

Partasen Sisko on tavoittamattomissa. Erja ja Riitta voivat vain voitolla viedä Marutilta kakkossijan. Ritorannan Sinikalla ja Mikkolan Anna-Kaarinalla on vielä mahdollisuuksia kolmanteen sijaan.

N 50 pb

Sisko on tässäkin sarjassa kuningatar. Kakkos- ja kolmossijasta onkin sitten tiukka taisto. Periaatteessa Marjut, Riitta, Erja, Sinikka, Enni, Paula, kuka tahansa heistä voi napata toisen tai kolmannen sijan.

N 70 lp

Rakel Marin on sarjan voittaja. Yhtä varmasti on Lehdon Tuula kakkonen. Kolmosesta ei tiedä kukaan. Terttu, Aila, Helena, Ritva, Sirkka, kuka tahansa heistä voi olla kolmas.

N 70 pb

Täälläkin voittaja on selvillä, Rakel Marin. Kakkos- ja kolmossijasta taistelevat Lehdon Tuula ja Hossin Aila.

Ennen kuin ristiinnaulitaan ja kivitetään pari kommenttia oheisesta. Laskelmani perustuvat hyvin nopeaan päättelyyn ja voi sisältää virheitä, älkää loukkaantuko, jos en ole huomannut jonkun muun mahdollisuuksia sijoituksiin. Toiseksi, pohdiskelussani on kyse sijoituksista eri sarjoissa, ei palkinnoista. Korostan, että palkinnon voi saada vain siinä sarjassa, jossa sijoittuu parhaiten. Sarjojen arvojärjestys on scr – lp – pb. Kiertopalkinnot on eri juttu. Ne saavat sarjojen voittajat, vaikka kolme kappaletta, jos käsiä riittää. Muistavatkohan kaikki viime vuoden voittajat palauttaa kiertopalkintonsa?

 

 

Mika Uutela aloitti Tawast Golfin kenttämestarina 1.9.2017.

Mika Uutela on ollut nyt kaksi viikkoa Tawast Golfissa kenttämestarina. Aloittaessaan Tawast Golfissa Uutelalla oli jo jonkinlainen käsitys kentästä ja se onkin suurin syy, miksi Tawast Golfin kenttämestarin tehtävä kiinnosti Uutelaa. Kentän vahvuutena Uutela pitää ehdottomasti kentän lay outia, mutta myös griinien hyvä kunto on ollut miellyttävä yllätys. Runsas pelaajamäärä puolestaan kertoo kentän suosiosta, mutta vastapainona se aiheuttaa hieman haasteita kentänhoitoon.

Uutelan mukaan ensimmäiset viikot ovat kuluneet pääsääntöisesti kenttään tutustuen, mutta paljon on jo uusia työtapojakin saatu ajettua kentänhoitoon. Näin syksyllä Uutela näkee, että suurimmat haasteet ovat kentän kuivattaminen sateiden jälkeen. Varsinkin väylillä 1, 3, 4, 13 ja 16 kosteus on suuri ongelma. Näihin ongelmiin pyritään löytämään ratkaisu ilman että väylät kaivetaan kokonaan auki. Todennäköisesti hiekoitusta sekä ilmastointia lisätään kasvukaudella ja täten saadaan väylän pinta paremmin vettä läpäiseväksi. Lisäksi muutamilla griineillä ”kaadot” ovat pielessä (mm. väylät 4 ja 15) ja vesi jää liian helposti seisomaan monttuihin. Varsinkin huonon talven aikana nämä montut aiheuttavat ongelmia, kun vesi jää seisomaan ja pahimmassa tilanteessa vesi jäätyy monttuun useaksi kuukaudeksi.

Uutela pitää myös hienona, että tällä viikolla Tawast Golfiin on perustettu kenttätoimikunta (johon myös kenttämestari kuuluu), joka tukee ja auttaa Uutelaa kentän kehittämisessä. Ensi töikseen kenttätoimikunta tekee suunnitelman bunkkereiden ja muutamien lyöntipaikkojen kunnostamisesta. Isoa Master Plania ei ole luvassa, mutta pientä korjattavaa löytyy varsin paljon. Polkujen siistiminen ja osin asfaltoiminen ovat myös työlistalla.

Syksyn aikana griinit ilmastoidaan ja säiden salliessa sama tehdään myös osalle väylistä. Tällä hetkellä kentän märkyys estää isommat toimenpiteet ja onkin oletettavaa, että väylien hiekoitukset jätetään suosiolla keväälle.

Sateista huolimatta ruoho kasvaa edelleen kovaa vauhtia ja leikkuita on tehtävä, vaikkakin leikkuujälki ei ole mairittelevaa ja savi nousee ruohon pintaan.

Uutela toteaa, syyskuun alku meni niin sanotusti ”tulipaloja” sammutellessa, mutta nyt otetaan uusia harppauksia kohti parempaa tulevaisuutta. Toivottavasti sateet antavat periksi jossain vaiheessa, että saadaan tärkeät syystyöt tehtyä ajoissa.

Uudessa työmaassa on on Uutelalle paljon opiskeltavaa ja Uutela toivookin, että myös pelaajat muistavat, että muutosta ei saada aikaiseksi yhdessä yössä.

Nähdään kentällä!

 

 

 

Vika kerta Tawastilla

Senioreiden kesän kisakiertue pysähtyi tällä kaudella viimeistä kertaa Tawastin kentälle. Mukaan kisaan lähti vielä 68 pelaajaa. Kenttä oli edellisen päivän runsaan sateen johdosta ”kohtuullisen” märkä. Viheriöt olivat ihan ok, samoin lyöntipaikat, mutta muutamin paikoin väylät olivat kyllä aika kamalassa kunnossa. Eihän näille luonnonolosuhteille mitään mahda, hyvä, että päästiin edes pelaamaan. Aina ei voi aurinko paistaa, mutta tänä kesänä tuntuu, että sateita olisi ollut tavanomaista enemmän. Ilmatieteilijöiden mielestä kesä on varmaan ollut ihan normaali, mutta golfarin mielestä ei varmaankaan näin ole. No, samat olosuhteet kaikille, näinhän se menee.

Mielenkiintoinen tämä golf kyllä on. Viime viikolla Hugolla kukaan ei pelannut alle tasoituksensa, vaikka olosuhteet olivat hyvät ja kenttä lyhyt. Nyt kun pelattiin ”normaalimittaisella” kentällä ja märissä olosuhteissa, joissa rulleista ei ollut apua peräti viis pelaajaa kohenteli tasoitustaan. Naisista Andersinin Riitta pelasi 37 pistettä apteekkinsa lääketoimituksista huolehtimisen ohella. Hyvin pysyi fokus golfissa. Miehistä Viitasalon Hannu ja Hossin Mara keräsivät 38 pistettä kumpikin, Korpelan Esko ja Saaren Risto 37.

Turnee on yhtä vaille valmis. Ensi viikolla päätöskisa Everstillä tarjoaa hiukan lisäjännitystä, kun pelataan yhteislähdöllä ja sarjojen kärjet pyritään järjestämään samoihin lähtöihin. Saavathan sitten kannustaa toinen toistaan tai vahtia silmä tarkkana, miten vaan. Ainahan voi kuitenkin joku yllättää kauempaakin. Meidän kisamuotomme antaa kyllä siihenkin mahdollisuuden.

Ensi vuotta ajatellen miettikääpä valmiiksi miten tätä kisaa voisi uudistaa. Tällä kaavalla ei mielestäni kannata jatkaa. Scr lienee ihan hyvä, mutta kokemus osoitti, että pb- ja lp-kisassa pärjäävät aina samat pelaajat. Olettamus kauteen lähdettäessä oli toinen. On varaa antaa periksi. Perimmäinen tarkoitushan on kuitenkin saada mahdollisimman suuri joukko senioreita mukaan nauttimaan yhdessäolosta. Eikähän se haittaa, vaikka joskus pärjäisikin. Odottelen ajatuksia ensi keskiviikkona. Ikäsarjat, tasoitussarjat, pb, lp? Tiedän kyllä jo etukäteen, että mielipiteet saattavat hajaantua varsin laajallekin eikä kaikkia ajatuksia voida samalla kertaa toteuttaa, mutta koetetaan edes yrittää parantaa tämänkertaista. Sarjojen määrä oli nyt yläkantissa. Kymmenen erillistä kisaa joka kerta. Pistelaskijalle Heikki Mäittälälle liian kova tehtävä. En tarkoita, etteikö kaima siitä selviäisi, kiitos kaudesta, vaan sitä, että on kohtuutonta kuormittaa yhtä henkilöä näin paljon.

Ps. Jo etukäteen tiedoksi palkintojen jakoa ajatellen, että vanhan tavan mukaan palkinnon voi saada vain siinä sarjassa, jossa on pärjännyt parhaiten. Arvojärjestys menee scr-lp-pb. Yksittäisessä sarjassa tasatuloksissa ratkaisevat sijoitukset eri osakilpailuissa, montako voittoa, toista, kolmatta sijaa jne.

Scroll to top