Uutiset

Lokakuun infoa – viimeinen pelipäivä Tawast Golfilla on 28.10.2020.

LOKAKUUN INFO

Viimeinen pelipäivä Tawast Golfilla on 28.10.2020. 

Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille jäsenille ja osakkailla mielettömästä kaudesta. Kierrosmäärät ovat ylittäneet kaikkienaikojen ennätyksen jo syyskuussa ja kausi on ollut todella hyvä vielä lokakuussakin.

Kentän griineillä aloitetaan syväilmastukset 29.10.2020 ja tämän myötä suljemme kentän tämän kauden osalta (pelaamista ei jatketa talvigriineille). Nyt tehtävällä ilmastuksella haluamme varmistaa, että kenttä talvehtii hyvin ja on mahdollisimman hyvässä kunnossa heti ensi keväänä.

Parhaillaan kentällä tehdään muita syksyn hoitotoimenpiteitä, mutta ne eivät vaikuta kentän pelattavuuteen.

Kauden viimeinen kilpailu (SYYS SCRAMBLE 2 BY MAXIM, SANASOL & MÖLLER) pelataan tulevana lauantaina. Mukana on jo 50 joukkuetta, mutta mukaan mahtuu vielä jokunen joukkue. Ilmoittautuminen Nexgolfiin tai Caddiemasterille. Tervetuloa!

Ravintola: 
Ravintola suljetaan tämän kauden osalta 25.10. klo 16:00. Kiitos kaikille asiakkaille! Lounaita on myyty ennätysmäärä, vaikka ravintola saatiin auki vasta kesäkuun alusta.

Ajanvarauksesta: 
Syksyn myötä tulee aamupakkaset ja aina, kun kenttä on huurteinen, on kentälle meneminen ehdottomasti kiellettyä. Aamulle varattuja aikoja ei siirretä eteenpäin, vaan ne poistetaan ja mahdollisuuksien mukaan varataan iltapäivältä uutta aikaa. Tasatuntiajat ovat pois käytöstä loppukauden.

Kentältä
Kenttävessat on suljettu, sillä vessat ovat liitetty kastelujärjestelmään ja ne tulee tyhjentää ennen yöpakkasia.

Pidetään huolta kentästä!
Näin syksyisin griinit ovat varsin herkkiä ja tästä syystä on erittäin tärkeää, että alastulojäljet korjataan kunnolla. Myös lyöntijäljet tulee korjata huolellisesti, jotta pääsemme keväällä aloittamaan pelaamisen hyväkuntoisella kentällä.

Golfautot
Golfautot ovat käytössä vielä viikonloppunana 24.-25.10., mutta tämän jälkeen autoilla ei saa ajaa. Autoilla pitää ehdottomasti ajaa rougheissa.

Talviharjoittelu
Pullerihallin golfharjoitustila on avoinna talviaikaan marraskuusta huhtikuuhun. Vuonna 2020 halli avautuu 01.11.2020. Harjoitustilan (marraskuu-huhtikuu) kausimaksu on  VAIN 75€! Halli on ainoastaan Tawast Golfin ja Aulanko Golfin jäsenille.

Ohjatut harjoitukset löydät täältä: https://tawg.nexgolf.fi/tawg/tournaments.nxg

Uudet käyttäjät voivat noutaa avainkorttinsa halliyhtiön toimistolta (HUOM! AVAINKORTTI ON HENKILÖKOHTAINEN) Kiekkoritarinkuja 3A, 13130 Hämeenlinna (avoinna ma-pe klo 9.00-15.00).

Täältä löydät kattavammin infoa talviharjoittelutilasta: http://tawastgolf.fi/talviharjoittelu/

Aukiolotiedot: 21.10.-25.10. 
Caddiemaster: klo 9-16
Ravintola: klo 9-16 Keittiö on suljettu kaudelta 2020.

Aukiolotiedot 26.10-28.10
Caddiemaster klo 9-16 (tarjolla kahvia, keksiä ja suklaata)
Ravintola suljettu
BÄGIVARASTON TYHJENNYS:

Bägivaraston remontti alkaa marraskuussa.

 

Varaston lattia kunnostetaan ja kaapit nostetaan ulos remontin ajaksi.

Bägikaapit tulee tyhjentää lokakuun loppuun mennessä.

Senioreiden talviharjoittelu

Tawast Golfin senioreiden talviharjoittelu alkaa Säästöpankki Areena viikolla 1 tammikuussa 2021.

Ryhmiä on viisi kappaletta, ja harjoituspakettiin kuuluu 9x 1,5h ryhmäharjoitukset hallissa sekä 1 kerta ulkona viikolla 17 (säävarauksin). Sisäharjoitukset pidetään viikoilla 1,2,3,5,6,7,8,10 ja 11.

Harjoitusryhmät ja ajat ovat:

Maanantai kello 10.00-11.30

Maanantai kello 12.00-13.30

Tiistai kello 12.00-13-30

Keskiviikko kello 12.00-13.30

Torstai kello 12.00-13-30

Talviharjoittelu perustuu fysiikan osalta liikkuvuuteen, sekä kehon hallintaan.

Lajitaitojen osalta käymme läpi kaikki osa-alueet.

Harjoitukset sisältävät eri lyöntien tekniikan läpikäyntiä, sekä harjoitteita.

Hinta talviharjoituksille on 70€/henkilö ja se maksetaan paikan päällä ensimmäisellä harjoituskerralla. Osallistujilta edellytetään lisäksi entiseen tapaan hallin avaimen lunastusta halliyhtiöltä

Ilmoittautuminen Tawastin kilpailukalenterin 2020 joulukuu kautta. Ilmoittautuminen aukeaa maanantaina 19.10.2020 klo. 8.00. Mikäli haluasi ryhmä on jo täysi, ota yhteyttä allekirjoittaneeseen.

Tervetuloa!

Ystävällisin terveisin

Olli Tapola

PGA Pro / Golfvalmentaja

Tawast Golf

044-3244343

olli.tapola@tawastgolf.fi 

Kauden 2020 palkitut

Kausi on kohta ohi ja tänään pelataan kauden virallinen päätöskilpailu. Golfkausi kilpailuineen jatkuu säiden salliessa vielä hieman yli kaksi viikkoa.

Päättäjäisissä on perinteisesti jaettu kauden palkinnot ja tähän tekstiin on koottu kauden aikana palkitut sekä mestaruuskilpailujen parhaat.

Seuran puolelta arvostetuin palkinto on Sepon lautanen ja sen saajan valitsee Tawast Golf Ry:n hallitus. Palkinto annetaan ansiokkaasta seuratyöstä.

Sepon Lautasen kaudella 2020 saavat Tawast Golfin Caddiemasterit. Tawast Golf Ry:n hallituksen perusteluina on, että Caddiemasterit ovat klubin käyntikortti ja tämän vuoden Caddiemasterit ovat omalla iloisella asenteellaan ja ammattimaisuudellaan vakuuttaneet niin omat kuin vieraspelaajatkin. Vieraspelaajien arvioiden mukaan Tawast Golfin Caddiemastereiden palvelun on ollut läpi kesän aivan Suomen kärkeä.

Palkinnon vastaanottivat Caddiemastereiden esimies Tuomas Lehtonen sekä Caddiemaster Emma Kajanto. Kesän muut Caddiemasterit olivat Maiju Peltomaa, Ulla-Maija Peltomaa, Felix Hannelin sekä Venla Vallas. Iso kiitos ja onnittelut koko porukalle!

SM-menestystä seuran pelaajilla

Kauden aikana eniten SM-mitaleja keräsi Toivo Pönni. Pönnille kausi oli menestyksekäs ja mitaleja kertyi peräti kolme (kulta, hopea ja pronssi).

Muita SM-mitalisteja olivat Marko Helén (mid), Kerttu Hiltunen (junnut) ja senioreiden SM-hopeajoukkue (Toivo Pönni, Lauri Lindberg sekä Heikki Aaltonen).

Ravintolapäällikön viimeinen kausi Tawastissa

Kauden päätteeksi ravintolapäällikkö Emmi Wickström jättää Tawast Golfin ravintolapäällikön tehtävät. Emmi on palvellut asiakkaita Tawast Golfissa jo reilusti yli kymmenen vuotta ja viimeiset kahdeksan näistä  ravintolapäällikkönä. Emmin aikana ravintolan taso on noussut hurjasti ja viimeisinä vuosina vieraspelaajien arvioiden mukaan Tawast Golfin klubiravintola on vakiinnuttanut paikkansa Suomen klubiravintoloiden kärkipäässä. Iso kiitos Emmille kaikista näistä vuosista ja tsemppiä loppusuoralla oleviin opintoihin! Ps. Emmi on luvannut aktivoitua golfin pelaamisessa 🙂

EVERYBODYS’ 2020 PALKINNOT

REIKÄPELIMESTARUUS SCR ”Hennessy Cup” 

 1.  Tuomas Nukari

REIKÄPELI,  SARJA HCP

 1. Juha Harilo

PERHEMALJA , lahj. Marjaana & Pekka Saares (kiertopalkinto):

 1. Kiiliäinen Aki & Linus

SEPON LAUTANEN:                       Caddiemasterit

 

TOPIN JUNIORIPOKAALI (kauden päättyessä alin HCP/ juniori):

Kerttu Hiltunen                            +2,5

VUODEN JUNIORI: (KELLO), lahj. Kellokeskus Laine

Kerttu Hiltunen (mm. SM -pronssi)

VUODEN TSEMPPARI

Jimi Koivisto

Kaikki palkinnot ovat kiertopalkintoja ja ne säilytetään klubilla.

 

MESTARUUSKILPAILUT 2020

Miehet A

 1. Tuomas Nukari
 2. Karri Lehto
 3. Antti Ahava

Miehet B

 1. Samuel Sjövall
 2. Aki Kiiliäinen
 3. Timo Ansalahti

Miehet 50 v.

 1. Jari Kettunen
 2. Tero Hälvä
 3. Antero Nukari

Miehet 60 v.

 1. Ari Heikkilä
 2. Kari Anttonen
 3. Kari Lahtinen

Miehet 70 v.

 1. Heikki Aaltonen
 2. Lauri Lindberg
 3. Heikki Vehkaperä

Naiset

 1. Marika Ollikka
 2. Anu Siira
 3. Marjut Suokanto

Naiset 60 v.

 1. Riitta Andersin
 2. Sisko Partanen
 3. Tuija Herbst

Naiset 70 v.

 1. Aila Hossi
 2. Riikka Lonka
 3. Mirja Toikka

Juniorit 18 v. ja alle

 1. Jimi Koivisto
 2. Vili Ansalahti

Pikkujuniorit par 3

 1. Aleksi Salminen
 2. Jonny Koskinen

Mestaruuskilpailujen palkintolaatat ovat noudettavissa Caddiemasterilta.

Everybody ja päättäjäiset 10.10.2020

THL:n suosituksesta ja Hämeenlinnan koronatilanteesta johtuen ensi lauantain suunnitelmia on hieman muutettu. Yhteinen ruokailu ja palkintojenjako on peruttu, mutta kilpailu toteutetaan lähes suunnitellusti.
Pelaamaan lähdetään 1/10 tiiltä ja toivottavaa on, että klubille ei kokoonnuta. Ruokailemaan tullaan suoraan kierrokselta.
 
Tiit: Yleinen sarja: miehet 58 ja naiset 50
Seniorisarja, molemmat yli 60v. miehet 53 ja naiset 50.
Pelimuoto MIX:

Väylät1-6: Greensome(molemmat avaavat, sitten vuorotellen reikään asti)
Väylät 7-12: Foursome (avaukset vuorotellen)
Väylät 13-18: Scramble

Lisätietoja pelimuodoista:
https://tawg.nexgolf.fi/tawg/CompetitionAttachment?id=1836 

Kauden palkinnot julkaistaan kotisivuilla sekä Facebookissa.
Klubilla saa olla isompikin porukka samaan aikaan, mutta turvaetäisyys (2m) pitää pystyä takaamaan niin muille asiakkaille kuin henkilökunnallekin. Ravintola on muuten auki normaalisti ja tarpeen mukaan aukioloa voidaan jatkaa vielä klo 19:00 jälkeen.
Tervetuloa!

Syys info

Arvoisa golfari, ravintolamme tarjoilee vielä huippumaukasta lounasta tämän viikon loppuun (11.10.) saakka. Lounas sisältää alkusalaatin, keiton, pääruoan ja kahvi + pingviini jäätelöpallon. Muistathan, että klubilla tarjottava jäätelö on valmistettu 15 minuutin päässä klubilta, sijaitsevalta Turengin jäätelötehtaalta.

 

Ajanvarauksesta:

Syksyn myötä tulee aamupakkaset ja aina, kun kenttä on huurteinen, on kentälle meneminen ehdottomasti kiellettyä. Aikoja ei siirretä eteenpäin, vaan ne poistetaan ja mahdollisuuksien mukaan varataan iltapäivältä uutta aikaa. Tasatuntiajat ovat pois käytöstä loppukauden.

 

Kentältä:

Kenttävessat on suljettu, sillä vessat ovat liitetty kastelujärjestelmään ja ne tulee tyhjentää ennen yöpakkasia.

 

Näin syksyisin griinit ovat varsin herkkiä ja tästä syystä on erittäin tärkeää, että alastulojäljet korjataan kunnolla. Myös lyöntijäljet tulee korjata huolellisesti, jotta pääsemme keväällä aloittamaan pelaamisen hyväkuntoisella kentällä.

 

Kenttämestari on huomauttanut, että tänä kesänä griineillä on ollut useita ”lyöntijälkiä” ja kaikkien pelaajien tulee muistaa, että griineillä saa ainoastaan putata ja epäonnistuneen putin jälkeistä turhautumista ei saa kohdistaa kenttään.

 

Kenttä avoinna lokakuun lopulle

Griinien syväilmastukset aloitetaan lokakuun viimeisellä viikolla ja tämän myötä suljemme kentän tämän kauden osalta (pelaamista ei jatketa talvigriineille). Nyt tehtävällä ilmastuksella haluamme varmistaa, että kenttä talvehtii hyvin ja on mahdollisimman hyvässä kunnossa heti ensi keväänä. Parhaillaan kentällä tehdään muita syksyn hoitotoimenpiteitä, mutta ne eivät vaikuta kentän pelattavuuteen.

 

Golfauton käyttö

Pyrimme pitämään käytössä kauden loppuun saakkka. Kenttämestari voi kuitenkin päättää lyhyelläkin varoitusajalla golfatuon käyttökiellosta.

 Talviharjoittelu 

Lue lisää talviharjoittelusta oheisesta linkistä: http://tawastgolf.fi/talviharjoittelu/ 

Aukioloajat 05.10.- 11.10.  

Caddiemaster avoinna klo 17:00 asti.

Ravintola avoinna klo 18:00 asti.

Aukioloajat 12.10. alkaen

Caddiemaster avoinna klo 16:00 asti.

Ravintola avoinna klo 16:00 asti.

Syksyn Green Fee 40€ 18r.  / 25€ 9r.

Toivo Pönni voittoon senior Tourien finaalissa

Linna Golfissa pelattiin senior Tourin finaalit. Kisaan pääsi mukaan sijoittumalla kauden osakilpailuiden pisteissä miehissä kuuden ja naisissa kolmen joukkoon. Koolla oli siis kesän menestyksekkäimmät pelaajat. Tawast Golfia kisassa edusti Toivo Pönni, eikä huonosti edustanutkaan. Toivo pelasi sarjassa M 75 hcp. Topin nettotulos 67 oli sarjassa aivan omaa luokkaansa. Voitto heltisi kolmen lyönnin erolla. Onneksi olkoon jälleen Topi. Kausi on ollut hyvä.

Order of Merit – tilastoissa Topi sijoittui sarjassa M 75 hcp lopulta kolmanneksi ja M 75 scr sarjassa viidenneksi. Hienoja saavutuksia nekin.

Seniorit päätöskisa

Ihan alkuun yksi tarkennus. Kun joskus käytän senioreista lyhennystä sennut, se ei ole minun keksintöni eikä sitä pidä ymmärtää mitenkään väärin. Ei ole vähäisimmässäkään määrin tarkoitus väheksyä valtaosaa jäsenistöstämme, johon itsekin kuulun! Yritän parantaa tapani ja käyttää tästä eteenpäin pidempää versiota.

Päätöskisa pelattiin keskiviikkona, 23.9 loistavassa syyssäässä. Parempaa ei voisi edes toivoa. Lämpöä riittävästi, aurinkoa, ei tuulta. Mukana ennätysmäärä pelaajia, yhteensä 60. Juuri sopivasti, että saatiin kasaan myös 15 neljän pelaajan joukkuetta. Ei tarvittu mitään erikoisjärjestelyjä.

Pelimuotona tällä kertaa niin kuin aikaisemminkin henkilökohtainen pistebogey hcp sekä lyöntipeli scr. Joukkuekisassa laskettiin pisteitä siten, että par 3 väyliltä joukkue keräsi kolmen pelaajan pisteet, par 4 väyliltä kahden ja par 5 väyliltä yhden pelaajan.

Oliko säällä osansa vaiko sillä, että taidot olivat hiotuneet kauden aikana, mene tiedä, mutta tulostaso muodostui huikeaksi. Omaan pariin pelaaminen oli paperia. Sillä ei päässyt edes 15 parhaan joukkoon. Lyöntipelissä sinänsä hyvällä tuloksella 90 sijoittui juuri ja juuri 20 parhaan joukkoon. Joukkuekisassakin, jossa ei ole oikein vertailutuloksia, pelattiin äärimmäisen tasainen mittelö, jossa kolme parasta pelasi saman tuloksen.

Eniten pisteitä tällä kertaa keräsi Taisto Luosto, mies, joka vielä viikko sitten Hugolla tuskaili pelinsä kanssa. Ihmeparantuminen! 44 pistettä ja voitto kotiin. Kakkoseksi sijoittui Toivo Kumm pistein 42 ja kolmanneksi Heikki Taavitsainen, ensi kesän alue III Tour vastaava, jolla pisteitä 41. Hyvin kulkee tulevan päällikön omakin peli. 15 pelaajaa keräsi 37 pistettä tai enemmän.

Lyöntipelissä Jari Kettunen oli omaa luokkaansa. Tulos 76 on kyllä hyvä. Jokohan oli puumailatkin käytössä? Ari Heikkilä ja Toivo Kumm löivät 78 kertaa. Kun Toivo palkittiin kakkospalkinnolla jo pb-sarjassa, kolmas palkinto ojennettiin Juha Järvelälle.

Joukkuekilpailussa ykköspalkinto jaettiin kolmen joukkueen kesken, kaikilla 90 pistettä. Joukkueet olivat :

Aila Hossi, Ilkka Ylänen, Merja Miettinen, Marcus Filppula

Toivo Pönni, Heikki Vehkaperä, Esko Heiniemi, Matti Lisitsin

Eija Ylänen, Taisto Luosto, Markku Lindfors. Martti Hossi

Ennen palkintojen jakoa vietettiin hetken hiljainen hetki edesmenneen Ahti Mustonen muistoksi. Me kaikki muistamme Ahdin aina iloisen, positiivisen, auttavaisen asenteen meitä muita senioreita kohtaa. Kaipaamme sinua Ahti!

Senioreiden omat kisat ovat tältä kaudelta saatu päätökseen. Ensi lauantaina Sepon maljassa on kuitenkin senioreille oma sarjansa, joten kaikki mukaan Tawastin toisen perustajan. Seppo Nenosen,  muistokisaan.

Heikki

Midit haastajina kohti joukkuekilpailuja – mitalinkiilto silmissä

Tawastin kokenut ryhmä lähtee, vaikeasta kaudesta huolimatta, tosissaan tavoittelemaan mitaleja tänä viikonloppuna pelattavissa mid-joukkueiden SM-kilpailuissa.

Joukkuekilpailuun otetaan mukaan kauden aikana yksilökilpailuista 12. eniten pisteitä kerännyttä joukkuetta ja näissä pisteissä Tawast sijoittui kaudella 2020 sijalle 9. Mukaan lähtevä joukkue on kilpailukentillä jo rutinoitunut nelikko Marko Helen, Jonne Eerola, Harri Juvonen ja Karri Sahla. Kilpailukausi ei ole pelaajien osalta sujunut täysin odotusten mukaisesti. Syynä ovat olleet pitkälti jokaista pelaajaa vaivanneet erilaiset käsivammat, jotka eivät ole mahdollistaneet täysipainoista suorittamista kauden aikana. Pahimpana ehkä Jonnen jo useaan kertaan operoitu olkapää, jonka natinan kesken lyöntien alkaa jo kuullakin. Joukkuekilpailuihin lähdetään joka tapauksessa kovalla itseluottamuksella ja Harrin aiemmin kaudella kipsatut kädet ovat osoittaneet viimeisinä viikkoina parantumisen merkkejä etenkin viheriöiden läheisyydessä. Burana-purkit on varattu mukaan ja selittelyt pois.

Kilpailut pelataan tänä vuonna Alastaron erittäin haastavalla kentällä, jossa avauspelin merkitys korostuu – onhan kentällä pituutta takaa pelattaessa peräti 6700 metriä (vertailuna Tawastin 6100 metriä). Toisaalta, kenttä on tehty keskelle istutettua matalaa mäntymetsikköä ja väylältä harhaan lyöminen maksaa yleensä vähintään yhden lisälyönnin. Tämän Tawastin joukkue näkee kuitenkin enemmän mahdollisuutena kuin uhkana, koska hankalalla kentällä yhdenkin pelaajan seikkailut saattavat pudottaa ennakkosuosikkeja pois mitalitaisteluista, antaen haastajille iskun paikan. Ennakkoon pisteiden perusteella kovimmat joukkueet tulevat Espoon Ringside Golfista, Kotka Golfista ja Keimolasta.

Kilpailussa pelataan lauantaina paripeleinä fourball- ja foursome-kierrokset, sunnuntaina kaikki neljä pelaajaa pelaavat henkilökohtaisen lyöntipelikierroksen. Tulostenlaskujärjestelmä on raaka – jokaisen kierroksen jokainen lyönti ratkaisee. Yhtään joukkue- ja yksilöpelien tuloksista ei siis oteta tuloksia laskettaessa pois ja tässä tawastilaisten rutiini voi nousta arvoon arvaamattomaan. Jos ei nyt aivan varma mitali, niin hyvin todennäköinen.

Arkistokuva

 

Viikkokisat päätökseen

Tawastin ja Aulangon senioreiden kesäkiertueen viimeinen osakilpailu pelattiin keskiviikkona 16.9 Tawastin kentällä. Ilmassa oli kaikenlaisia myrskyvaroituksia, mutta itse asiassa pelisää oli erinomainen. Ei tuulta, ei kirkasta aurinkoa, riittävästi lämpöä ja mikä tärkeintä ei sadetta. Okei, no vähän tihuutti mutta vain hyvin vähän. Tuskin haittasi kenenkään peliä. Kenttä oli ymmärrettävästi märkä, joten rullipelaajat hiukan kärsivät, mutta toisaalta jos osasi niin viheriöillä sai hyvät spinnit. Ihan kuin ammattilaiset Amerikassa.

Mukana oli vielä 57 pelaajaa. Yhteislähtönä pelattiin, jotta saatiin edes palkintojen saajat paikalle. Matti hoiti jälleen hienosti lopulliset pistetaulukot, nopeasti ja varmasti. Suurkiitos Matille kesän uurastuksesta meidän kaikkien hyväksi.

Joissain sarjoissa mestarit olivat jo selvillä, mutta paljon oli vielä jännitettävää. Neljä mestaria ja kaikki hopea, ja pronssisijat olivat vielä vailla ottajaa.

N 50 hcp voittaja jo ennen kisaa oli Anitta Kärkkäinen. Muut mitalit olivay viiden kauppaa. Tällä kertaa parhaiten onnistui Anna-Maija Mikkotervo. Joka tämän päivän kakkossijalla varmisti sarjan hopean. Pirkko Saari oli kolmas.

N 50 scr voiton oli jo varmistanut Tuija Herbst. Hän ei ollut enää mukana vaan jossain etäällä lämpimämmässä kelissä. Viimeinen kisa ei tuuonut muutoksia kärkeen, joten kakkoseksi pelasi Pirkko Saari ja kolmanneksi Sisko Partanen. Erja Helen-Salonen ei valitettavasti päässyt osallistumaan tähän kisaan.

N 70 hcp kaikki oli vielä auki. Voitosta kamppailivat Rakel Marin ja Tuula Lehto. Muita mitaliehdokkaita oli 4. Päivän voitolla Rakel varmisti itselleen ykkössijan, Tuula Lehto oli kakkonen ja Paula Paakkari-Kaukonen kolmas.

N 70 scr Rakel oli jo varmistanut mestaruutensa eli hänestä leivottiin tuplamestari! Tuula sijoittui tässäkin kakkoseksi. Kolmossija olikin sitten kimurantti. Viikkokisojen säännöissä sanotaan, että minimimäärä osakilpailuja on kolme per kenttä (Aulanko, Tawast). Keskeytetty kierros ei ole osakilpailukierros. Niinpä siinä sitten kävi, että lopuista sarjan pelaajista vain Saarenkannan Ritvalla ja Lonkan Riikalla löytyy kolme tulosta Tawastilta ja heistä Ritva keräsi enemmän pisteitä, joten kolmospalkinto ojennettiin Ritvalle.

M 50 hcp voittaja jo ennen kisaa oli Risto Saari. Neljä miestä kilvoitteli muista mitaleista. Heistä parhaiten onnistui nyt Jari Papunen, joka nousi hopealle. Pekka Nenonen oli kolmas. Harri Jokinen sijoittui neljänneksi. Näiden miesten ero loppupisteissä oli pieni, 167-165-164.

M 50 scr Risto ohitti kalkkiviivoilla Kari Anttosen ja hänestä leivottiin toinen tuplamestari. Kari oli kakkonen ja Timo Sankari, vaikka ei tänään pelannutkaan, kolmas. Nenosen Pekan kiri ei ihan riittänyt tällä kertaa. Yhden sijan parempi suoritus olisi nostanut Pekan pronssille. Riston ja Karin ero oli lopulta kolme pistettä Riston hyväksi.

M 70 hcp oli ennen viimeistä kisaa varsin tasainen. 12 pelaajalla oli vielä mahdollisuus mitaleille. Hannu Päivinen pelasi kovan tuloksen, jolla nousi lopulta kokonaiskisan kakkoseksi. Allekirjoittaneella oli sen verran hyvä päivä, että kerätyt lisäpisteet riittivät koknaiskisan voittoon. Nousiaisen Tapani päivän hyvällä pelillä varmisti itselleen kolmannen palkinnon. Kolmikon erot olivat pienet, 159-158-157.

M 70 scr sarjassa mitalisijat olivat neljän kauppaa. Jännityksen nostattamiseksi nämä pelaajat sijoitettiin myös samaan lähtöön. Lauri Lindberg selviytyi päivästä parhaiten, nappasi kolmannen osakilpailuvoiton Tawastilla ja kiertueen ykkössijan. Allekirjoittanut pelasi saman bruttotuloksen, mutta huonomman sisääntulon, jäi tänään toiseksi samoin kuin kokonaiskisassakin. Vehkaperän Heikki säilytti ennen tätä päivää hankkimansa kolmannen sijan.

Kiertue on saatu päätökseen. Kiitokset kaikille mukana olleille. Toivottavasti ensi vuonna voidaan palata vanhaan käytäntöön ilman koronan aiheuttamaa häiriötä. Hyvää loppusyksyä, hyviä pelejä. Pitäkää kunnostanne huolta myös talven aikana.

Tawastin senioreiden osalta edessä on vielä ensi viikon keskiviikkona kauden päätöskisa, johon toivotaan hyvän sään ohella runsasta osanottoa.

Heikki

Scroll to top