Kuinka aloitan golfin?

GOLFIN ALOITTAMINEN ON NYT HELPPOA JA EDULLISTA

Suurella yleisöllä on golfista vahvoja ennakkoluuloja. Se mielletään elitistiseksi ja kalliiksi harrastukseksi. Luulo ei ole tiedon väärtti. Golfin kokeileminen ja aloittaminen Tawast Golfissa on tehty nyt helpoksi ja – uskokaa tai älkää – se on edullista tai jopa ilmaista.

Tawast Golfin harjoitusalueet ja klubitalo ovat päivittäin avoinna kaikille, myös niille, jotka eivät harrasta golfia. Kuka tahansa on tervetullut klubitalolle ”haistelemaan” atmosfääriä tai Klubiravintolaan kahville, oluelle tai lounaalle.

_MG_2652(1)

Lähipeliä ja puttaamista voi harrastaa ilmaiseksi: mailoja saa klubitalon toimistosta lainaksi ja vuokralle. Harjoituskentällä (range) voi harjoitella muutaman euron hinnalla. Palloja saa pallokoneesta poletilla, kolikolla tai luottokortilla. Pallot lyödään lyöntimatoilta eikä niitä saa kerätä takaisin kentältä. Rangelle voi tulla myös farkuissa eli ei tarvitse olla golfvaatteet eikä golfkengät. Caddiemasterin toimistosta saat myös tarkempaa tietoa mm. hinnoista. Lisää ajankohtaista tietoa löydät myös Tawast Golfin somekanavista Facebookista ja Instagramista.

PURAISIKO GOLFKÄRPÄNEN?

Innostuttuasi lajista haluat päästä harjoitusalueilta tositoimiin Tawast Golfin kauniille ja monipuoliselle kentälle. Pelaaminen kentällä edellyttää sinulta kahta asiaa:
1 Alkeiskurssin suorittamista LUE LISÄÄ
2 Golfseuran jäsenyyttä (suosituksemme Tawast Golf Ry)

PELAAMINEN TAWAST GOLFISSA

Pelaamisen voi järjestää monella tavalla:
1 Jos pelaat paljon kannattaa hankkia pelioikeus, jolla voi pelata rajattomasti koko vuoden. Pelioikeuden saa vuokraamalla tai ostamammalla osakkeen Osakkeen omistajana maksat vuosittain vain hoitovastiketta.
2 Mikäli et heti aluksi halua sijoittaa pelioikeuteen voit pelata ennen kierrosta suoritettavalla ns. Green Fee -makskulla. LUE LISÄÄ

MIKÄ ON OY? MIKÄ ON RY?

Kenttäyhtiö (Tawastia Golf & Country Club Oy) hallinnoi maa-aluetta ja kenttää sekä määrittelee ehdot pelaamiselle (myös hinnoittelun). Kentän henkilökunta on yhtiön palkkalistalla ja investoinnit tehdään yhtiön nimissä (kiinteistöt, konekanta jne.). Yhtiö tekee myös sopimukset Tawast Golf ry:n ja ulkopuolisten yrittäjien mm. golfopettajien kanssa.

Seura (Tawast Golf Ry) hoitaa ”klubitoiminnan” ja järjestää kilpailut sekä tapahtumat. Yhdistys ylläpitää jäsen- ja tasoitusrekisterit sekä huolehtii golfetiketin noudattamisesta. Yhdistyksellä ei ole omaa henkilökuntaa, vaan se ostaa hallinnolliset palvelut kenttäyhtiöltä.
LUE LISÄÄ

TASOITUSJÄRJESTELMÄ

Golfin tasoitusjärjestelmän avulla voidaan laskea kuinka hyvin pelaaja on pelannut kierroksen omiin taitoihinsa ja omaan tasoitukseensa nähden. Tasoitusjärjestelmän ansiosta tulokset ovat keskenään vertailukelpoisia pelaajien tasoeroista ja kentän vaikeustasosta riippumatta. Tasoitus toimii myös hyvänä mittarina pelaajan pelitaitojen kehittymisestä (tai taantumisesta). Mitä enemmän tasoituskierroksia pelaat, sitä paremmin tasoituksesi on kohdillaan. On tärkeää huomioida myös hieman huonommin menneet kierrokset kuin pelkästään tasoitusta laskevat huippukierrokset.

Golfliiton tiedote: Maailmanlaajuinen tasoitusjärjestelmä otetaan käyttöön 2020

GOLFIN SÄÄNNÖT

Aloittelijoille suunnattu havainnollista kirjoitus golfin säännöistä löytyy TÄÄLTÄ

Scroll to top