AKAA STEEL OPEN

Akaa Steel Open 13 -14.6.2020
Kesäkuisena viikonloppuna 13-14.6. pelattiin upeassa kesäsäässä kaksipäiväinen ja ensimmäinen Akaa Steel Open. Ensimmäinen päivä Aulangon Everstillä ja sunnuntain päätöskisa Tawast Golfin kauniissa maisemissa ja molemmat kentät ovat huippukunnossa. Kiitos lempeän talven ja hyvän alkukesän. Ehkä kenttähenkilökunnallakin on ollut sormensa pelissä tai kentällä, kiitos myös heille.
Kilpailussa pelattiin kaksi sarjaa, Hcp Lyöntipeli ja Hcp Pistebogey. Paras scratch-tulos myös palkittiin. Molemmilla kentillä oli myös erikoiskisoja.
Aulangon Everstillä pelatun ensimmäisen päivän jälkeen,  HCP lyöntipelin johdossa olivat Kurosen Ville, Nukarin Tuomas ja Tavisalon Panu. Heini Koivuniemi oli viides ja vain yhden pisteen päässä parhaasta. Kaikki tuloksella 70 tai 71.
Pistebogey-sarjassa ensimmäisen päivän jälkeen oli selvin numeroin johdossa  9-vuotias Eeli Riihimäki, tuloksella 47. Ei ollut kenelläkään asiaa noille lukemille. Huikea tulos, Onnea Eeli! Toisena Väinö Peltoniemi, hänkin loistotuloksella 43,  ja kolmantena Pasi Aalonen pisteillä 39. Onko se helle ja kesä, joka saa pallot lentämään pitkälle ja kauas, tulokset olivat huikeita.
Toiseen kisapäivään lähdettiin sunnuntaina Tawast Golfin haastavalla ja hyväkuntoisella kentällä ja käännetyssä paremmuusjärjestyksessä.
Meitä naisia kisassa oli vain 5 ja molemmissa sarjoissa oli yksi nainen kolmen parhaan joukossa ja kovassa seurassa, hyvä me!
Heini Koivuniemi tuli ja voitti Hcp lyöntipeli-sarjan tuloksella 139, paljon Onnea Heini!
Kakkoseksi tuli  tuloksella 142 Tuomas Nukari ja hän voitti myös scratch-sarjan tuloksella 141. Hyvä Tuomas!
Joten Tawastin tavan mukaan, kakkospalkinto lyöntipelissä meni Ville Kuroselle tuloksella 146 ja kolmas sija Henri Nylanderille tuloksella 147.
Onnea Tuomas, Ville ja Henri!
Ja sitten pistebogey-sarjaan.
Rumpujen pärinää, kisan voitti huikealla tuloksella 47+47 eli 94 pogeypisteellä Eeli Riihimäki. Onnea Eeli! Ehkä ihan vähän tasoitus laski.
Toiseksi sijoittui Pasi Aalonen tuloksella 39+38 yhteensä 77Pb, Onnea Pasi, meidän ryhmä oli rautaa!
Kolmanneksi sijoittui allekirjoittanut tuloksella 37+37 yht 74Pb, eihän siinä ole kuin 20 pistettä ykkössijaan.
Pakko kertoa vielä pientä tarinaa palkinnoista. Heini voitti upean bägin ja harmitteli, kun oli juuri edellisellä viikolla ostanut uuden bägin. Ehkä hän kuitenkin jollain tavalla on ratkaissut tämän positiivisen ’ongelman’.
Ja itse olen tiedostanut ja ankarasti suunnitellut kuntosali tai jotain jumppa harrastusta, no nyt ei tarvi enää miettiä, palkinto oli kuntosali-lahjakortti.  Ja asiasta myös keskusteltiin kisan sponsorin, Pekka Neejärven kanssa sunnuntain kierroksella, kun samassa ryhmässä pelattiin 😁 kuinkas sattuikaan. Tarpeeseen tuli, kiitos!
Ja vielä erikoiskisat. Everstin lähimmäs lippua kahdella, väylällä 3 voitti Aleksi Seppänen tuloksella 2,17m.
Everstin oma birdie väylä 9, Johannes Paananen ja Väinö Peltoniemi.
Tawastin tarkin drive väylä 12, Heikki Aaltonen tuloksella 0,94m.